Apple работи по извити дисплеи и управление без докосване за iPhone

Бъдещите модели на iPhone може да са снабдени с интересни технологии, които ефективно ще ги отличат от останалите продукти в пренаселения пазар на смартфони. Според информация от източници на Bloomberg американската компания работи по проекти, включващи управление чрез жестове без докосване и разработка на извити дисплеи. Функцията за управление без докосване ще позволи на потребителите да извършват някои действия, като поставят пръст близо до екрана, но без да го допират.

Тази технология обаче няма да е готова в близките две години и няма гаранция, че след това ще намери място в продуктите на Apple. При нея ще се разчита на вградена в дисплея технология вместо на отделни сензори. Apple работи и по дисплеи за iPhone, които постепенно ще се извиват навътре от горе надолу, което е различно от подхода на Samsung, при който се извиват страните на дисплея. Тук е мястото да се добави, че iPhone X също има дисплей, който се извива в долната си част, но това е почти незабележимо за потребителите.

До появата на iPhone с извит дисплей също има поне две години и не е сигурно, че такъв телефон ще достигне до пазара. Наскоро се заговори, че Apple тества и технологията MicroLED, но до масовото й прилагане в продукти на компанията има между 3 и 5 години. Изданието посочва, че краткосрочните планове на Apple включват използване на OLED панели в повече устройства – по-късно през годината очакваме не само ъпдейт на iPhone X, но и появата на 6,5” модел с OLED дисплей и нов телефон с по-евтин LCD панел.

Източник: Bloomberg