Apple регистрира и дизайна на магазините си

Apple регистрира и дизайна на магазините си
Apple винаги са се стремели да защитават интелектуалната си, и не само, собственост и поредното доказателство за това е регистрацията на марката Apple Store заедно с разположението и вътрешната организация на магазините. Документите за регистрация са били подадени още през май 2010 г. до Щатското бюро по патентите и запазени марки. В описанието на регистрираните отличителни елементи влизат продълговата маса и столове, разположени пред видеоекрани, монтирани директно на стената зад тях. В документите за патента също така ще срещнете и прозрачна предна фасада на магазина.

 • Всичко наред ли е инвеститоре? Предполагам, че се е изчерпал конкурентният сперматозоид, иначе нямаше да чета глупости по това време... [Quote]добре, че ги има китайчетата да подобряват техните продукти, защото вече се изчерпиха иновативно. Нещо за скапаните анализаторчета, където твърдяха, че акциите ще достигнат 900$, същите, които толкова защитавахте, манипулативните игрички не извеждат една компания на върха а стремглаво надолу! На същите тия анализатори казвам, че акциите ще падат още, казвал съм го много пъти преди, ще стигнат дъното, което си заслужават! Скапаняци!!![/Quote] Никога досега пазара не е предлагал толкова много и добри устройства. Радвай се на своето! Ако все още го нямаш или предстои да го вземеш, питай колегите за съвет и инфо. [B]Аз някога да съм натрапвал истината за iOS?[/B]
  spe
 • [Quote]Ако при влизане в магазин на Apple се пренасяше в нова виртуална вселена[/Quote] Не бъркай това с влизането в тоалетната. Прочети малко чужди сайтове и се върни пак с ново мнение. Разбирам, че развалената система ти причинява газове, но не пръцкай пред всички, ОК?
  spe
 • stefanicio, защо си мислиш, че вече не са пробвали ? Все пак обърнете внимание, че патента е подаден през 2010-та.
  vYv
 • Поредната идиотска проява на Епъл, е нищо добре, че ги има китайчетата да подобряват техните продукти, защото вече се изчерпиха иновативно. Нещо за скапаните анализаторчета, където твърдяха, че акциите ще достигнат 900$, същите, които толкова защитавахте, манипулативните игрички не извеждат една компания на върха а стремглаво надолу! На същите тия анализатори казвам, че акциите ще падат още, казвал съм го много пъти преди, ще стигнат дъното, което си заслужават! Скапаняци!!!
  Ванката
 • Както вече казах, патентоването на обстановка и то от фирма, която претендира за най-иновативната ИТ компания, е едновременно тъжно и смешно. Разбирасе, аз съм съгласен, че интелектуалната собственост трябва да се пази. Ако при влизане в магазин на Apple се пренасяше в нова виртуална вселена, в която можеш да тестваш мислено всички техни продукти, тогава нека си патентоват технологията. Ама да ми казват, че реденето на маси е тяхна запазена марка, просто няма да я бъде. То остана сега да патентоват и хуманоидната форма и да ни таксуват всички, че изглеждаме така ;)
  stefanicio
 • Тея ги гони параноята яко
  koneye
 • Каква интелектуална собственост е дизайнът на магазин с прозрачни витрини, монитори по стените и правоъгълни маси, бе, пич??? Това е анти-интелектуална собственост!!! То по тоя патент могат да затворят всички пицарии по света... Всеки пък като си помисля, че Епъл не може по-надолу да отидат в малоумието си, и те оптимистично се обаждат "може, може"... За примера ти с кражбата от дома, само ще кажа, че сравнението би било подходящо, ако някой ти хареса дома, направи си същия и ти тръгнеш да го съдиш, защото си си патентовал масичката под телевизора да е с 4 крака, ТВ-то да е закачено на стената, а на пода да имаш правоъгълен килим със заоблени ръбове, също така прозорците ти да са прозрачни, а водата да се спира с кран... Коментирай ми това сравнение, а не сравнение в стил "така е честно - ьТВ"...
  KOBRETI
 • Е как ще ги копират, а те да си траят... Безумно е това което твърдиш, интелектуалната собственост е нещо безценно! Дизайнери са мислили, плащано е, изразходвани са ресурси и излиза китайчето/корейчето и си гепи. Всеки ги краде от ляво и от дясно, нормално е да се защитават. На теб ако всеки ден ти влизат в дома и ти крадат собствеността, а ти решиш да се защитиш по определен начи, и се появят сеерджии отстрани, цъкат с език и казват - този пък какво се прави, чак ни става неприятен, само се оплаква, вместо да се кефи че има най-хубавия дом всички го желаят! Коментирай тази снимка например https://pbs.twimg.com/media/A502hRpCQAEZn70.jpg
  mr_j
 • [Quote] Ти ако си на тяхно място, няма ли да предприемеш нещо?[/Quote] Нали знаеш, какво си казва човек, като влезе в такъв магазин - "Ебати, тея са копирали Епъл едно към едно". Това те кара да си мислиш за всички имитатори, като калпави компании, които правят фалшификати, а от своя страна Епъл се издига в предаставите ти. Поне това са си мои разсъждения де. Не ангажирам никой с тях. Просто за пореден път епъл прави нещо, с което да отблъсне разумните потребители, за какъвто се смятам и аз :)
  stefanicio
 • [Quote] \"Ако не беше тъжно, щеше да е смешно\"[/Quote] И аз бих казал същото, по повод на това, че в Китай има с нищо неотличими копия на Епъл магазин...Ти ако си на тяхно място, няма ли да предприемеш нещо?
  afficionado