Apple с 9,5 милиарда долара печалба за тримесечието

Apple с 9,5 милиарда долара печалба за тримесечието
Време е да разберем как се е представила Apple през тримесечието и дали сериозният спад в цената на акциите на компанията през последните седмици е оправдан. През периода е генерирана печалба от 9,5 милиарда долара, което е по-малко от 11,6 милиарда преди година и 13,1 милиарда през предходното тримесечие. Приходите са се увеличили на годишна база до 43,6 милиарда долара от 39,2 милиарда, докато през предходното тримесечие са били 54,5 милиарда долара.

От iPhone са били продадени 37,4 милиона броя, което е почти непроменено в сравнение със същия период преди година, когато са били реализирани 37,04 милиона от смартфона. В същото време са се увеличили продажбите на iPad - от 15,43 милиона на 19,5 милиона, като тук влияние вероятно има iPad mini. Продажбите на компютри Mac са намалели до под 4 милиона, а освен това продължава и спадът при плеърите iPod, от които са били продадени 5,6 милиона при 7,7 милиона преди година.

http://www.apple.com/pr/library/2013/04/23Apple-Reports-Second-Quarter-Results.html

  • Apple са най-добре финансово от всички останали в бранша. Миналата година се наду балон с акциите им, но това е нещо съвсем нормално на борсите. На $400 за акция, фрути-ко трябва да има продажби от 150% над целия пазар на смартфони. Имало е значи и такива оптимисти. Няма лошо, парите са си тяхни. :P Работят си хората, а и бай Стиви им е дал направление за десетилетие поне напред.
    A4i