Apple ще използва нова технология, за да направи iPhone 7 по-тънък

iPhone 6s е с дебелина едва 7,1 мм, но въпреки това се говори, че Apple ще продължи да намалява размерите на устройството и за iPhone 7 дори се очакваме да няма стандартен 3,5мм изход за слушалки. Според корейски източници Apple ще прибегне и до други мерки за постигането на това. Сред тях е и fan out дизайн на чиповете, който ще доведе до по-малка антена и по-компактна дънна платка, а това отново ще осигури повече пространство в корпуса за добавянето на по-голяма батерия например. Тази  технология за пакетиране комбинира чиповете и съпътстващите ги полупроводници в едно.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Другото предимство на използването на този подход ще е подобряването на работата на антената на iPhone 7, тъй като материалът, който ще се използва за свързване на чипсета и полупроводниците има добри свойства за приемане на високочестотни сигнали с малка интерференция. Понеже TSMC споменават, че произвеждат голямо количество процесори, използвайки 16-нанометров процес и описаната по-горе технология, без обаче да назовават Apple, предположенията, логично, сочат към американската компания, тъй като TSMC са един от доставчиците на компоненти на Apple.

Източник: ETNews

 • Щото са с промити мозъци, затова.
  Wallker
 • мъ що си купувате ай шит като не искате да зареждате по 5 пъти на ден ???
  nikaburg
 • Като епъл са такива иноватори и искат да приключат отживели стандарти (3.5мм жак), защо не направят нещо по въпроса с батериите??? 50 години една и съща технология. Не може телефона да е 2.3 мм тънък и да го зареждаш по 3 пъти на ден. Ми извинете ма 4г, фейсбук, 5.5 инча екран, дори и някой работна програма да включиш, пак пада бързо... Аре ве епъл 600 млрд в активи, батерии за 20 цента..
  kaparossi
 • Мдааа, колкото по-тънък, толкова по-малко материал се използва, и все по-скъп :)
  polarr31
 • Е, ми по филмите ги има. Каквото и да си говорим, мене поне ще ме впечатли едно устройство, което е прозрачно.:D
  t_btt