Apple ще ни засипе с нови продукти тази есен и в началото на 2023

Apple ще ни засипе с нови продукти тази есен и в началото на 2023

Очакваме Apple да представи редица нови устройства през есента на тази и в началото на следващата година. Сега благодарение на журналиста от Bloomberg, Марк Гурман, разполагаме и с поглед върху бъдещия асортимент на компанията.

Така например изглежда новият чип M2 ще се появи в няколко продукта, включително Mac mini (M2 и M2 Pro), 14 и 16-инчови MacBook Pro с M2 Pro/M2 Max , както и Mac Pro с M2 Ultra/M2 Extreme. Освен това е възможно и дългоочакваният шлем за смесена реалност да използва този чип.

Освен това компанията вече е в процес на разработка и на следващото поколение чип M3, който най-вероятно ще дебютира догодина с 13- и 15-инчови MacBook Air. Що се отнася до новата серия смартфони iPhone 14, то вече са ясни голяма част от основните им параметри.

Така например, само Pro и Pro Max ще използват новия и по-мощен чипсет A16, както и ще поддържат функционалността Always-On Display. Pro версиите ще имат и 48MP сензор, както и нов тип отвори в екрана. Стандартните iPhone 14 ще са с A15, като ще има вариант с 6.7-инчов екран, който ще замени модела Mini.

По отношение на таблетите, Гурман очаква, че Apple ще пусне 11 и 12.9-инчови iPad Pro с чип M2, още тази година. До две години компанията може да има и таблет с диагонал до 15 инча. Бъдещият базов iPad може да предложи чип A14 с 5G свързаност и USB Type-C.

Тази есен би трябвало да видим и три нови умни часовника. Става дума за стандартен Watch Series 8, нов модел SE, както и по-издръжлив часовник насочен за хората практикуващи екстремни спортове. Използваният в тях чип S8 ще предложи същата производителност като предшествениците си S7 и S6.

Догодина се очаква значително подобрение в тази насока. Apple най-вероятно ще сложи край на Watch Series 3 през есента за сметка на новия SE модел. Есента е възможно да видим и нов Apple TV с чип A14 и малко повече системна памет. Той ще предложи допълнителни гейминг функционалности и ще използва tvOS 16.

Компанията от Купертино изглежда ще изненада потребителите и с подобрен вариант на умния говорител HomePod, но това ще стане догодина. Предстои появата и на обновена версия на слушалките AirPods Pro с нов чип и подобрен звук.

Източник: Bloomberg

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция