Apple ще представи два часовника, таблет и серията iPhone 12 през есента

Apple ще представи два часовника, таблет и серията iPhone 12 през есента

Благодарение на Bloomberg, които цитират запознати източници, научаваме за това какви устройства ще представи Apple през есента. От компанията са изискали от доставчиците си да произведат поне 75 милиона смартфона с 5G свързаност. Очакванията им са доставките в серия iPhone 12 да достигнат 80 милиона устройства до края на годината.

Препоръчани оферти

Apple ще представи общо четири смартфона, като те ще са с три размера на екраните, 5.4-, 6.1- и 6.7 инча. Стандартните модели ще са с алуминиева рамка, а Pro версиите ще са със стоманени. Всички те ще са с плоски ръбове по подобие на новия iPad Pro.

Според Bloomberg Apple ще представи нова цветова опция в синьо за Pro вариантите на iPhone. Той ще замени зелената опция при iPhone 11 Pro. Новият 6.7-инчов Pro модел ще разполага и с LIDAR сензор в камерата, също по подобие на iPad Pro.

Данните на изданието сочат още, че Apple ще представи нов iPad Air с екран от ръб до ръб по подобие на iPad Pro. Освен това ще видим две нови версии на Apple Watch, единият ще е наследник на Watch Series 5, а друг ще замени Series 3. Според слуховете всички те ще бъдат представени през септември или октомври.

Тогава може да видим още AirTags, по-малък и ветин HomePod, както и първият модел слушалки на компанията обхващащи цялата ушна мида. Освен това Apple разработва версия на Apple TV с по-бърз чипсет и дистанционно, което ще има функционалност наподобяваща на Find My iPhone. По данни на Bloomberg Apple ще пусне стабилната версия на iOS 14 през настоящия месец.

Източник: Bloomberg