Apple ще представи нови продукти на 30 октомври

Следващото медийно събитие на Apple ще бъде на 30 октомври. Компанията започна да разпространява покани за срещата на 30 октомври в Ню Йорк, която ще е посветена на другите продукти от портфолиото на американците, за които не стана дума при премиерата на iPhone. Поканите са с различен дизайн и включват надпис "There's more in the making.", което насочва към възможностите за креативна употреба на устройствата.

На 30 октомври очакваме да видим новите модели iPad с намалени рамки около дисплея и без сензор за отпечатъци, но с технология Face ID за 3D лицево разпознаване. Говори се, че устройствата ще продължат да ползват LCD дисплеи вместо OLED заради високата цена на компонентите, а освен това се предполага, че ще се сдобият с USB-C порт вместо Lightning. Не е изключено компанията да премахне стандартния жак за слушалки.

Сред другите очаквани продукти са нови модели MacBook (включително наследник на MacBook Air) и Mac mini, а освен това може да научим повече за модулния компютър Mac Pro. Вероятно ще има и софтуерни новини около iOS и WatchOS. Събитието е от 16 часа българско време и ще може да се проследи в интернет, а почти по същото време ще бъде и премиерата на OnePlus 6T.

Източник: Apple