Apple ще ремонтира безплатно клавиатурите на някои модели MacBook и MacBook Pro

Apple ще ремонтира безплатно клавиатурите на някои модели MacBook и MacBook Pro

Apple призна наличието на проблем с клавиатурите на някои модели MacBook и MacBook Pro, като обяви старта на програма за безплатно сервизиране. Компанията посочва, че става дума за симптоми като неочаквана поява на букви или символи върху екрана, непоказване на символи при натискане на клавишите или пък непостоянна реакция на бутоните/усещане за залепване.

Ако имате такова устройство и то е произведено в указания период, то ще можете да се възползвате от предложението на Apple. Представители на компанията или на нейните оторизирани сервизи първо ще прегледат компютрите и след това ще решат какъв ремонт да приложат - дали да сменят отделни бутони или цялата клавиатура.

През последните месеци много потребители се оплакаха от клавиатурите в новите модели MacBook и MacBook Pro, а някои заведоха дела срещу Apple. Ако вече сте платили за ремонт на клавиатурата на своя компютър можете да се свържете с компанията за възстановяване на сумата. Имайте предвид, че програмата не удължава стандартната гаранция и важи за посочените модели в рамките на 4 години след старта на продажбите им.

MacBook (Retina, 12", начало на 2015)
MacBook (Retina, 12", начало на 2016)
MacBook (Retina, 12", 2017)
MacBook Pro (13", 2016, 2 х Thunderbolt 3 порта)
MacBook Pro (13", 2017, 2 х Thunderbolt 3 порта)
MacBook Pro (13", 2016, 4 х Thunderbolt 3 порта)
MacBook Pro (13", 2017, 4 х Thunderbolt 3 порта)
MacBook Pro (15", 2016)
MacBook Pro (15", 2017)

Източник: Apple