Apple си партнира със Swatch по умен часовник

Apple си партнира със Swatch по умен часовник
Източник на VentureBeat твърди, че Apple работи с различни партньори в часовникарския бизнес, сред които и Swatch, по създаването на линия от умни часовници с различен дизайн и на различна цена. Тези устройства ще са в допълнение на един или два модела iWatche, които Apple подготвя самостоятелно. Очаква се компанията да предложи разнообразна гама модели, които да допаднат на различни потребителски вкусове. Основната цел на Apple е да разпространи своите екосистеми около iOS, iTunes и Health Kit до милиони ръце и за целта си партнира с други компании.

Swatch Group е най-големият производител на часовници в света с пазарна капитализация от над 33 милиарда долара, като прави часовници под 18 марки, които варират от евтини до луксозни и много скъпи. Не е изключено компанията да прави и часовник, който ще носи само името на Apple. Източникът посочва, че би се изненадал, ако американската компания не работи и с Timex по един или няколко умни часовника. С предлагането на многобройни устройства с технологията си, Apple ще успее да достигне до много по-масова аудитория, а освен това разбира, че часовниците не са просто още една джаджа, а аксесоар, статус символ и модна вещ и един или два модела просто не могат да отговорят на различните нужди.

http://venturebeat.com/2014/07/23/apple-is-working-with-swatch-others-on-a-family-of-smartwatches/

Ново
Swatch отрече информацията, че работи с Apple и определи информацията като необоснована. Разбира се, едва ли на този етап някой би очаквал признание за съществуването на съвместни проекти.

http://www.reuters.com/article/2014/07/24/us-swatch-apple-idUSKBN0FT1EN20140724