Apple спечели забрана за продажбите на Samsung Galaxy Tab 10.1 в Щатите

Apple спечели забрана за продажбите на Samsung Galaxy Tab 10.1 в Щатите
Apple имат малък повод да празнуват, след като съдията по делото, което компанията води срещу Samsung, одобри искането да бъдат спрени продажбите на таблета Galaxy Tab 10.1 на територията на САЩ. Решението на съдията тепърва предстои да бъде потвърдено. Продажбите на Galaxy Tab 2 10.1 обаче, който наскоро излезе на пазара, не са засегнати от това решение. Според Луси Кох, съдия по делото, Samsung има право да участва на пазара и да се конкурира с Apple, но няма право да го прави, като предлага продукти, които нарушават правата на Apple. Въпреки че Samsung ще претърпи загуби, ако продажбите на таблета бъдат спрени, съдията смята, че загубите за Apple ще бъдат по-значими и затова одобрява искането за забрана на продажбите на таблета.

Решението на Луси Кох идва, без да е изслушала нечии аргументи, и е малко озадачаващо, имайки предвид, че в края на миналата година именно тя отхвърли подобно искане на Apple да бъдат спрени продажбите на Galaxy Tab 10.1. Със сигурност Samsung ще обжалва решението, което не е окончателно, а то ще влезе в сила веднага след като Apple депозира 2,6 милиона долара гаранция за компенсация на Samsung, в случай че на по-късен етап съдът прецени, че забраната е била неправомерна.

 • А мнението на Kolqta е много смислено и никак не обижда :X
  Nikolay Ivanov
 • Не, по-скоро защото мнението му е изцяло обидно и не съдържа никакъв смислен коментар. :)
  keyone
 • То 2.6млн долара голяма компенсация ще е за Самсунг,ако се окаже,че Апъл са подкупили съдията.
  АйФоУнФен
 • Решението на Луси Кох идва, без да е изслушала нечии аргументи, и е малко озадачаващо, имайки предвид, че в края на миналата година именно тя отхвърли подобно искане на Apple да бъдат спрени продажбите на Galaxy Tab 10.1. Със сигурност Samsung ще обжалва решението, което не е окончателно, а то ще влезе в сила веднага след като Apple депозира 2,6 милиона долара гаранция за компенсация на Samsung, в случай че на по-късен етап съдът прецени, че забраната е била неправомерна.
  АйФоУнФен
 • Защо той, защото ти харесва, че глупвите патентни войни на Епъл пречат на нас потребителите? Ето отново те ше ми налагат какви устройства да ползвам. Мисл, че вече се оливат!(angry)
  Ванката
 • Вземи се успокой малко ти, а?
  keyone
 • [Quote] Защо не се забранят продажбите на самсунг и в България?[/Quote] Може само на теб да ти забранят да си пишеш из*и*анията тука! На никого няма да липсваш!
  AVKansazov