Apple трябва да се срамува от тези реклами

Apple трябва да се срамува от тези реклами
Apple влезе в историята на рекламата с класически предложения като 1984 за компютрите Macintosh, режисирана от Ридли Скот, видеото Crazy Ones от кампанията Think Different и дори забавната серия Get a Mac. Въпреки това компанията е способна да даде одобрението си и за клипове, от които по-скоро трябва да се срамува. Като тези нови реклами на Mac, излъчени по време на откриването на Олимпийските игри, които изобщо не успяват да достигнат нивото на предишните маркетингови усилия на американците.

Централно място в тях има един от Genius Bar служителите на Apple, чиято помощ се търси в различни ситуации, а ефекта който постигат е комичен и дори съжалителен. Както може да се убедите сами, рекламите определено не са в полза на компанията. Дали щяхме да ги видим ако Стив Джобс беше жив?

http://www.theverge.com/2012/7/28/3197951/apple-olympic-ads-genius-bar-embarass

 • [Quote]Новината за Андроид и пиратството е цитат от разработчик за Андроид.[/Quote]Именно, че не е Андроид, а iOS и Mac OS X разработчик. Не ме влече да споря в такъв сорт теми, виждам, че колегата ти е отговорил вместо мен... доста разпалено. Наистина, така можем да спорим, да се караме, и дори да се обиждаме до безкрай, но какъв е смисълът? Никой никога не приема доводите на другия и не си признава грешките или пък ги омаловажава. За мен е излишно да обсъждаме рекламите, които са във фокуса на темата - те със сигурност не адресират разбиращите, ценителите и дългогодишните ползватели на Apple продукти, а точно абсолютните... хм, лаици, търсещи най-страхотния, но и най-елементарния за ползване продукт. С който ще изглеждат в крак с последния вик на техниката, по-умни и модерни, отколкото са. Най-малко, излъчването на симпатягата-oлигoфрен си го казва само. Но е вярно, че [i]ако се абстрахираме от амбициите и имиджа на Apple[/i] - тези реклами са масов похват на много компании, които искат да ударят инжекция за масовост на продажбите си за дадени продукти.
  Sage
 • Рекламите че са тъпи, тъпи са, ама не виждам Епъл от какво има да се срамуват - за тъпи потребители, тъпи реклами...
  KOBRETI
 • Таргета изглежда е САЩ. Вероятно американците ще оценят рекламите положително, защото сериал манията кипи и в момента е залято със сериали с тъпотии, в които дори всички са непретенциозно дебели. Има някаква по-различна телевизионна атмосфера там.
  metaflute
 • Като видях заглавието си помислих, че в рекламите има наистина някакъв гаф. Но след като ги изгледах изпаднах в недоумение, какво точно е породило написването на новината? В смисъл, че са си глупави, но постоянно сме заобиколени е глупави реклами. Гледал съм и по-тъпи на Епъл, както и на Смасунг и т.н.... просто нищо фрапиращо за да заслужават внимание. Епъл както обикновено си акцентират върху някои софтуерни опции, като вкарват някакъв пародиен елемент. Но е несериозно да се твърди, че трябва да се срамуват от тези реклами, имайки предвид колко е добър маркетинга на Епъл, и че със сигурност много добре са преценили таргета и какво искат да постигнат с тези реклами.
  board
 • [Quote]ти тъп ли си или бавно загряващ[/Quote] [Quote]си тровя нервите с два темерута[/Quote] Май наистина е най-добре да не си тровиш нервите, за това получаваш временно решение на проблема.
  board
 • Допускаш ли, че участието ти във форума за някой, примерно мен, е толкова дразнещо, колкото за теб мненията на хората, чийто мнения, не само не зачеташ, но и отричаш правото им да ги изразяват. Едно трябва да разбереш - можеш да коментираш темата и да си кажеш мнението, но да казваш на другите какво да мислят и да пишат, да харесват или не, е доста ограничено и невъзпитано. Не е необходимо да ми отговаряш,
  afficionado
 • [Quote]Тема: Re: Apple трябва да се срамува от тези реклами Автор: Nistel Публикувано: 29.07.2012 16:20 Другите статии нямат автор защото са преведени от чужди сайтове 1:1. Тук извора е неизвестен. Изразява изцяло някакво лично мнение неизвестно на кой.[/Quote] На @chilko. Аз точно затова отворих новината. Исках да видя дали има линк или си е "авторска статия". От както chilko премина на wp7.x почнаха да се пишат много положителни новини за него, като в същото време отделя и почти толкова на умрелия symbian. До преди да си вземе wp и за него се публикуваха също толкова отрицателни новини, колкото за android и iOS. По - добре не се ядосвайте. Всички сайтове са залитнали към някоя марка или определена OS. Четете от повече от един източник, някъде в по средата е истината. :P
  vladovn
 • [Quote]Съветвам те да си починеш малко от форума, че не ти се отразява добре на нервите[/Quote] Ще приема съвета ми защото имам глупостта да си тровя нервите с два темерута тия дни. И да си въобразявам че може да мислят. Ако щат да ми слагат бан и тази тема някой да я заключи че стана мазало за абсолютни глупости!
  AVKansazov
 • Няма да падна до нивото ти и да обърна спора на личностни нападки. Опитай се да мислиш и пишеш по темата без да даваш определения. Не си ти човека който да казва какъв съм аз или някой друг. Съветвам те да си починеш малко от форума, че не ти се отразява добре на нервите - ако имаше модератори вече щеше да си почиваш принудително. Другите статии нямат автор защото са преведени от чужди сайтове 1:1. Тук извора е неизвестен. Изразява изцяло някакво лично мнение неизвестно на кой.
  Nistel
 • [Quote] Неуспешен опит да избягаш от темата. [/Quote] А бе вие двамата защо все се опитвате да изопачавате нещата и да замазвате като сбъркате. Говоря ви в множествено число защото все едно сте с един мозък. Поправям ти твърдението и веднага бил съм бягал било така ама пак не било. Казах ти като не ти харесва не чети. ВЪПРОС!!! - ти тъп ли си или бавно загряващ че не виждаш че на всичките статии било пристрастни или не от твоята гледна точка няма име на автора че се хващаш за това!!! Аман от ограничени... (no)
  AVKansazov
 • Добре разработчик за iOS и разправя за негов приятел, който е за Андроид. Неуспешен опит да избягаш от темата. Като толкова иска нещо свое да вкара да си напише името поне. Така написано какво означава? Някаква ултимативна истина ли? Последно като проверих това не е блог на един човек, че да се пишат подобни мнения като новини !!
  Nistel
 • Последните ти мнения са напълно излишни. Като не можеш да отговориш адекватно поне не пиши вместо да се плюнчиш. Ти така ли си държиш епъла на врата? ;)
  AVKansazov
 • Нищо лично, ама ти си много по-нервен от който и да е друг, който е написал мнение тук.
  keyone
 • Айде стига бе! Какви са тия нерви от една статия? Като не ти допада не я чети.Нито ще ви промени мнението нито ви засяга лично нито сайта ви е виновен че автора вмъква нещо свое.Цензура ли трябва да налага, да публикува само това което ви е удобно на една шепа хора тук? А че рекламите са тъпи - вярно е но съм сигурен че не си ги гледал изобщо а реагираш първосигнално на "Apple трябва да се срамува". И само ти ли имаш право на лично мнение? [Quote]Новината за Андроид и пиратството е цитат от разработчик за Андроид.[/Quote] [Quote]My name is Matt Gemmell, and I’m an[u] iOS (iPad, iPhone and iPod touch) and Mac OS X (Cocoa) [/u]developer and user experience/interface designer, based in Edinburgh, Scotland.[/Quote] Ако ще се правиш на неразбрал да ти го преведа?
  AVKansazov
 • Без значение дали новината е "Apple трябва да се срамува .." или "Apple трябва да се гордее .." това е абсурдно. Изразява някакво лично мнение на сайта ли? Новината за Андроид и пиратството е цитат от разработчик за Андроид.
  Nistel
 • Когато пишеш за неграмотници ни е ясно, че визираш първо себе си. За справка може да видиш мнението си.
  vladovn
 • [Quote]както и няколкото мнения, написани от [B]тотални неграмотници[/B][/Quote] Ей такова надуто самочувствие като твоето никъде го няма.Това са ти редовните реплики. Какво неграмотно имаше в мненията ни освен че това е разбирането ти за начина да се опиташ да ни обиждаш? За пореден път ти казвам че си един мухльо в реалния живот и си мислиш че тук си нещо повече!
  AVKansazov
 • Въпреки, че първата реклама ми допадна като комедия, заглавието не е подходящо.
  vYv
 • Първо, няма да коментирам заглавието, както и няколкото мнения, написани от тотални неграмотници. Второ, съгалсен съм със Sage, но според мен това идва от там, че новинарския екип, какъвто и да е, се опитва да балансира напрежението във форума чрез негативни реплки, а не чрез добри новини. Пълна глупост. Никой от известните сайтове не си позволява да напише такава новина, а някакви непознати от една забутна държава решили да се правят на велики. Смешна работа. @Sage, мисля, че в новината, която си посочил ти, заглавието идва повече като цитат. И все пак, смешно е да пишеш такива глупости, съгалсен съм. @Бургазлията, ако Самсунг не бяха обърнали внимание на айФоун-а, мислиш ли, че сега щеше да го има любимия ти телефон? Щеше, ама след още 10 години.
  keyone
 • (woo):S:X немога да повярвам че има такива реклами а този с окачения айфон сигурно си ляга с него и става с него и си говорят със сори двамата нон стоп, много са жалки наистина, не случайно продажбите им се сринаха доста последните месеци на айфона, надявам се догодина да се сринат още повече че вече никой да не им обръща внимание.(whistle):D:P;)
  Beчния