HTC обяснява защо Desire HD няма да получи ъпдейт до Android 4.0

HTC обяснява защо Desire HD няма да получи ъпдейт до Android 4.0

През последните дни HTC успя да подразни потребителите на смартфона Desire HD, като обяви, че устройството няма да получи ъпдейт до Android 4.0, макар че по-рано такъв беше обещан. Компанията реши, че е нужно да внесе допълнителни пояснения защо това е така и новата информация вече може да се намери в корпоративния й блог. На практика основната причина за това решение е начина по който е разделена паметта на телефона и по-големия обем на Android 4.0. Последното изисква преразпределение на паметта, което ще доведе до изтриване на всички данни, а това едва ли ще се хареса на потребителите без технически познания, каквито са мнозинството от собствениците на смартфона.

От HTC са разгледали и начини за намаляване на обема на ъпдейта, но това ще се отрази на различни възможности и функции, които потребителите използват. Дори и след инсталация има различни технически ограничения, които се отразяват негативно на потребителското преживяване.

http://blog.htc.com/2012/03/ics/#update6

 • Точно затова НТС ще ядат хурката...
  ogimag
 • Много си прав! (yes) Да не говорим, че има и по - нова версия на Android 4.1 която излезе преди около 2 месеца а DHD беше само на 1 година и 5 месеца тогава!!! Google казаха, че 4.1 може да работи с почти всички устройства!!! 8)
  val4o88
 • Моля моля когато официално излезна ICS, Desire HD беше на точно 1г и 1 месец! Точно по това време DHD получи и последния си ъпдейт до по-нова операционна система - Gingerbread 2.3.5. Така че в момента излиза, че телефона е поддържан до по-нови версии на Android 1г и 1 месец, а не както според теб 18 месеца обещани от HTC.
  nmnikolov
 • Ако ти дам пример с iPhone 3GS - ъпдейтват го макар, че телефона вече е на 3 години, но това въобще не пречи на продажбите на новия им модел, а даже се увеличават и увеличават с всяка изминала година. Така, че нищо не им пречеше да го обновят до ICS. Samsung поне закърпиха положението с Galaxy S като пуснаха ValuePack Firmware с екстрите от ICS, докато на Desire HD и това го няма.
  centur
 • Ne, няма да предпочетат. Или ако го направят, няма да е заради ъпдейта. 98 % от собствениците на телефона не знаят с коя версия на Андроид са. Останалите 2 % ще си сложат къстъм РОМ. Телефона е вече на близо 2 год., а ХТЦ обявиха 18 мес. съпорт на телефоните. Искате цял живот с един телефон ли да карате? Като си купите ПЦ за игри, цял живот ли с него карате? Или като излезе нов Кризис, викате - пратете ми безплатни ОТА да ми стане по-бърз хардуера... п.п. Самсунг съвсем не са по-добри в ъпдейтите.
  bayhuy
 • Отстъпва по този фактор, но по други е доста по - напред.
  vladovn
 • Точно поради тази причина Андроид отстъпва на iOS. Хубавото в iOS, че има поддръжка и не се орязват телефони на толкова ранен етап. Да, след време ще отпишат 3GS, но е факт, че от iOS3.1.3 например сега ще получи iOS6. HTC Desire HD е един страхотен телефон, който в момента е в силата си и не е остарял, но ето, че бива отрязан. От същото заболяване страда и NOKIA Lumia 800/N9. Флагмани, които няма д аполучат нищо! Жалко!
  airone
 • Добре де, този телефон има 1.5 GB ROM ! Какви толкова партиции има, че да няма една достатъчно голяма за Android 4.0 ?
  fashion_m
 • Перфектно оправдание [Quote]което ще доведе до изтриване на всички данни, а това едва ли ще се хареса на потребителите без технически познания, каквито са мнозинството[/Quote] Първите ми смартфони нокия при ъпдейт изтриват всичко от паметта.При хард ресет също. При възстановяване на андроид също се изтрива всичко. При всеки ъпдейт системата предупреждава да си направиш бекъп дори и да е само надграждане. При толкова начини да се оправдаят избраха точно този. Че и обиждат косвено собствениците [Quote]каквито са мнозинството от собствениците на смартфона[/Quote]
  AVKansazov
 • Да и аз следя от близо казуса с ъпдейта на Desire HD. Всичко е за пари, гадовете просто не си го признават. Вече има подписана петиция от 12500 собственика на Desire HD. Аз примерно имам HTC Sensation и вече се съмнявам, че ние ще получим ъпдейт до Jelly Bean. Аз така и така ползвам custom rom, но все пак много по-лесно хората от xda ще направят работещ и хубав rom ако има официален ъпдейт. Най-вероятно следващия ми телефон просто няма да е HTC, а ще е на Google...
  nmnikolov
 • Точно. Явно htc последва примера на sony и lg с ъпдейтите. Това пък ще рефлектира върху продажбите. Ето samsung за второто тримесечие отново са с увеличение на продажбите и печалбата и вероятно ще продължават да се увеличават. Една от причините да са харесвани определено са ъпдейтите на OS-а.
  vladovn
 • Те да бяха пуснали ъпдейта, а после спокойно могат да пишат в htcdev как да си разделят паметта. Иначе за bootloader-а са се потрудили да можеш да си го отключиш, но за разделяне на памет - "по-добре си купи нов телефон вместо да ти обновя стария".
  centur