Месечният абонамент на Apple TV+ може да струва 9.99 долара

Месечният абонамент на Apple TV+ може да струва 9.99 долара

Очаква се Apple да пусне своята услуга за стрийминг на видео Apple TV+ през ноември с цена за месечния абонамент 9.99 долара, сочи информация на Bloomberg. По този начин предложението на компанията от Купертино ще бъде налично по същото време, по което се очаква стартът и на Disney+, която ще включва собствени продукции, както и такива от вселените на Marvel и Star Wars. Очаква се Apple да предложи безплатен пробен период за услугата, но най-вероятно няма да са достъпни пакетни предложения с отстъпки.

Според Bloomberg този ход ще е част от плановете на компанията да достигне годишни приходи от услугите си на стойност 50 милиарда долара до 2020, а TV+ се очаква да изиграе съществена роля за това. При дебюта ѝ тя ще предложи пет оригинални предавания: „The Morning Show“ с Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун и Стив Карел, „See“ с Джейсън Момоа, „Truth Be Told“ с Октавия Спенсър, „Amazing Stories“ на Стивън Спилбърг и документалната поредица за екстравагантни къщи „Home“.

Въпреки ограниченото съдържание, компанията подготвя сериозни продукции, включително такива с участието на Опра Уинфри, които ще пусне постепенно през идните месеци. Очаква се Apple да похарчи 6 милиарда долара за собствено съдържание, което е значително увеличение спрямо предвидените преди две години милиард долара. За сравнение през настоящата година Netflix ще инвестира над 14 милиарда долара в съдържание, а Disney близо 24 милиарда долара.

Източник: Bloomberg

Оферти на деня