Apple удължава поддръжката на първото поколение Apple Watch

Информация от MacRumors разкрива, че Apple е удължила официалната поддръжка за първото поколение на умния часовник Apple Watch до три години от датата на закупуване. Това означава, че сервизните центрове на компанията или оторизираните й партньори ще ремонтират безплатно устройствата, чийто заден панел се е отлепил от корпуса – оказва се, че това е едно от честите оплаквания на потребителите на джаджата.

MacRumors цитира документ на Apple, който е предназначен за вътрешна употреба, и посочва, че променената сервизна политика е в сила от миналата година и засяга всички модели от първото поколение (Sport, Edition и Hermès) дори и ограничената едногодишна гаранция или разширената с AppleCare да е изтекла.

Проблемът е често срещан и в много случаи се получава при сваляне на часовника от магнитното му зарядно. Според MacRumors много потребители са успели да получат от Apple безплатен ремонт, но в някои случаи се е наложило да заплатят за обслужването, защото някои представители на компанията не са били наясно с удължената поддръжка. Отлепянето на задния панел не се наблюдава в следващите издания на часовника, защото вероятно е използвано по-здраво лепило.

Източник: MacRumors