Apple вече не е най-иновативната компания, смята Уолтър Айзъксън

Apple вече не е най-иновативната компания, смята Уолтър Айзъксън

Уолтър Айзъксън е автор на най-известната биография на Стив Джобс, а пространните разговори с основателя на Apple, които са залегнали в основната на книгата, му позволяват да погледне към работата на компанията по един по-специален начин. В интервю за CNBC Айзъксън заявява, че Apple вече не е най-иновативната компания и в това отношение е била изпреварена от компании като Amazon и Google. Според него Apple е изпуснала възможността да пусне домашен виртуален асистент – област, в която Amazon и Google имат много голяма преднина.

Айзъксън смята, че стойността на такива устройства не се крие в хардуера, а е свързана с екосистемата от приложения, и е изненадан, че компанията от Купертино все още не е добавила асистента Siri в домашно устройство. Дори да го направи през идните месеци (вече се носят такива слухове), ще бъде прекалено късно, за да навакса забавянето, посочва той. Биографът на Стив Джобс е на мнение, че Apple трябва да пробва късмета си в други области, които са узрели за иновации.

Източник: CNBC

 • Винаги е била иновативна. Apple направи популярен мултитъча. Apple въведе пръстовия сензор с iPhone 5s. Apple въведе 3D Touch. Apple принуди другите да променят дизайна и графичния интерфейс на устройствата си. Дотогава смартфоните бяха грозни тухли с много малки изключения. Имаше дизайнерски модели на Самсунг, но бяха нишови модели. Но не може да се отрече, че другите също имат иновации, които пък Apple използва в една или друга форма. В случая обаче, авторът има предвид по-скоро ОС, не конкретните производители.
  buttman
 • ами ако всички нови телефони приличат на първия айфон значи са направили нещо страхотно. аман от хейт. днес не правят кой знае, какво но не може да им се отрече, че след тях телефоните са много различни.
  kapron
 • Че тя кога е била иновативна?
  sofiavarna
 • [B]@veskopanov [/B] Откакто тези "писатели" са и журналисти, пишат биографии т.е. имат пряк достъп до информация, която форумна нинджа не би имала.
  obje
 • Откога "писателите" станаха такива разбирачи?!?
  veskopanov