Apple вече позволява показването в iOS на реклами чрез известия

Apple вече позволява показването в iOS на реклами чрез известия

Apple предприе доста противоречива стъпка с промяната на напътствията за приложенията в App Store, като вече се позволява на разработчиците да визуализират реклами чрез известия. Добрата новина е, че в случая задължително трябва да има и опция за отказ на потребителите на тази функционалност.

Освен това от 30 април Apple изисква всички нови програми да са създадени чрез iOS 13 SDK. По този начин се гарантира съвместимостта на софтуерните продукти с новите възможности, които предлага iOS 13. Сред тях са тъмният режим, ARKit 3, Core ML3 и т.н.

Приложенията, които използват алтернативни методи за вписване, като Facebook и Google например ще трябва да предложат опция за използване и на Apple ID. Apple вече е предоставила на разработчиците необходимите инструменти за добавяне на тази функционалност.

Друга новост в напътствията за приложенията е, че предназначените за срещи и гадателство ще преминават през по-стриктен преглед преди одобрение. Те ще бъдат премахвани, ако не предлагат висококачествено изживяване.

Източник: Apple

  • Четеш само заглавието, но не и статията, където пише:

    " Добрата новина е, че в случая [b][u]задължително[/u] трябва да има и опция за изключване[/b] на тази функционалност."
    centur
  • Честито и на нас ИОС потребителите. Сега ще си припомним рекламите от андроид. .. Ако това се случи с рекламите, мисля че ще е краят на ИОС...
    vankoMont