Нови подробности за камерата на Huawei P40 Pro

Нови подробности за камерата на Huawei P40 Pro

Вече знаем, че премиерата на серията Huawei P40 ще бъде на 26 март, а по всичко личи, че тя отново ще направи стъпка напред във фотографско отношение. Това става ясно от появилите се детайли за конфигурацията на камерата в модела P40 Pro. Те идват от потребителя на Twitter @RODENT950, който често споделя информация около бъдещи телефони на китайската компания.

Според него P40 Pro ще предложи 52МР основен сензор Sony IMX700, който е с размер 1/1.28" и пикселна подредба RYYB. С него ще могат да се правят и 13МР снимки чрез комбиниране на 4 пиксела в 1, но освен това ще се поддържа и сливане на 16 пиксела в 1, макар че така биха се получили 3.2МР снимки.

Към него ще е добавен и 40МР 1/1.5" сензор Sony IMX650 с ултраширокоъгълна оптика, а освен това ще видим и 3D ToF сензор. Камерата би трябвало да предложи и сензор за цветна температура. От публикацията научваме още, че P40 Pro ще включва двойна телефото оптика. Едната ще осигури 3х оптично приближение, а другата ще разчита на перископна система с двойна призма за 10х зуум.

 • Въобще не ме интересува да гледам медицински филми през 5G,както не съм и абонат на Виваком :) :) :) Просто 5G е следващата естествена степен на мобилния Интернет и тя ще дойде, рано или късно и при нас :) Абсолютно прав си в изказването си.
  Въпреки това не мисля, че е правилно на този етап, че и дори в следващата година, година и половина 5G свързаност (или нейната липса) да са определящ фактор при покупка на нов телефон - просто все още не е там, където ни се иска да е технологията и освен, че ще бъде един лост, който ще се използва за по-високи цени, както на апаратите, така и на абонаментните планове не мисля, че ще има друга полза в скоро време.
  Просто за момента това е положението и се надявам бързо да се оправят минусите на 5G и да го ползваме пълноценно всички.
  radko89
 • Въобще не ме интересува да гледам медицински филми през 5G,както не съм и абонат на Виваком :) :) :) Просто 5G е следващата естествена степен на мобилния Интернет и тя ще дойде, рано или късно и при нас :)
  Боби13
 • Радвай се на Xiaomi и дано си прав за пускането лятото на 5G от Виваком :) Всъщност, дано не е прав! За какъв чеп ти е 5G? Порното в нета ще си остане същото, бъди рахат! :lol:
  milenski73
 • Нямат проблеми, защото не произвеждат 5G оборудване, чрез което според Бай Дончо можело да подслушват :) :) А те Хамериканците и без това си подслушват на воля, включително и Меркел :) Надявам се разбираш, че не телефоните на Huawei са мишена на икономическата война, нали ? И отделно удрят най-силния :) Радвай се на Xiaomi и дано си прав за пускането лятото на 5G от Виваком :)
  Боби13
 • Е, как какво - каквото и на другите марки 5 джи телефоните, скоро ще могат да се ползват пълноценно и у нас, Вива вече почти са готови с 5 джи мрежата си и от лятото я пускат официално. А смешните Хуямивей хем искат една торба пари за телефоните си, хем оставят клиентите си сами да се оправят с инсталацията на гугъл услугите... Защо Шиоми нямат проблеми със САЩ и ЕС, явно причината е в производителя, а не в страната на производството!
  Воден-дух
 • Кой друг ти предлага на тази цена 5джи (!!!) смартфон с подобни характеристики?!? Ами да пуснат и лте версии на тези флагмани с тези характеристики! Не мисля, че на повечето от нас им трябват 5 джи телефони на този етап. Аз примерно искам да си купя ултрата след няколко месеца, но ако има лте версия бих я предпочел, защото 5 джи няма да видим в близките 2 години, а и цената ще е значително надолу. Поне така си мисля.
  Ванката
 • И това 5G какво ще го правиш в България ? А GMS се инсталират за няколко минути :)
  Боби13
 • Кой друг ти предлага на тази цена 5джи (!!!) смартфон с подобни характеристики?!?
  Воден-дух
 • Не стига, че хАндроида е бъгава ОС, ами и услугите на Гугъл няма да поддържа и този им модел във всичките му разновидности :) Който иска хубав и евтин китайски телефон с Андроид, незабранен в САЩ и половин Европа - Шиоми е верният избор! Евтин, евтин, колко да е евтин? https://www.wondamobile.com/xiaomi-mi10-pro-12gb-ram-512-gb-sim-free-unlocked.html
  1900 лева излиза регулярната цена на конкурента на Сонито и Ултрата.
  Spikul
 • Не стига, че хАндроида е бъгава ОС, ами и услугите на Гугъл няма да поддържа и този им модел във всичките му разновидности :) Който иска хубав и евтин китайски телефон с Андроид, незабранен в САЩ и половин Европа - Шиоми е верният избор!
  Воден-дух
 • Ами къде бе, къде? Аз и със старата ми нокиа 808 (41mp) мога да снимам 3мп, тва не значи, че е единствена възможност, а имаш избор! И да, не си разбрал, щото камерата няма да е 3мп. Набий си го в главата. :idea: А ти си набий в главата, че ако тръгнеш да спориш за нещо, първо трябва да прочетеш какво ти се пише: Новият сензор на Сони... Screenshot_2020-02-25-08-35-01-213_com.android.chrome.jpg Това ако вярно съм го разбрал, [size=150][b][u]означава че този сензор ще прави 3,25 МР снимки с тези прокламирани 16 пиксела в един. [/u][/b][/size]И като го разтеглиш на 16:9, тъкмо ще стане 2 МР.
  Сега е мой ред да плюя, но 3,2 МР ми напомня за 2009 г. когато имах Nokia N73 :mrgreen:
  Писна ми да се извърташ както ти изнася! Ти си се превърнал във фанатично подкрепящ китайската техника и си готов да лъжеш докрай! Дерзай.
  Spikul
 • Ами къде бе, къде? Аз и със старата ми нокиа 808 (41mp) мога да снимам 3мп, тва не значи, че е единствена възможност, а имаш избор! И да, не си разбрал, щото камерата няма да е 3мп. Набий си го в главата. :idea:
  Вито
 • Абе спикуле, при еднакъв размер на сензорите кой ще прави по-хубави снимки, 50мп или 100мп? Даже тоя на Хуауей ще е по-голям... Кат зацепиш драсни пак. :lol: Охо, доста елементарно се опитваш да се измъкнеш. Я пак ми обясни това твое мнение: [size=150][b]Къде прочете 3мп[/b][/size] :lol: :lol: :lol:
  [size=150][b]Никой не ти е виновен, че не си разбрал. Плюй нагоре. Хахаха[/b][/size]
  [i]Всъщност това е CMOS сензор с големина от 1/1.33, който поддържа 52-мегапикселова резолюция, както и 16-Pixel BInning технология (4х4). Това означава, че най-голямата единица на фоточувствителен размер на пикселите може да се комбинира до приблизително 4.48μm. За сравнение 100-мегапикселовата камера на Samsung Galaxy S20 Ultra използва система за "9-Pixel Integration (3х3), което гарантира големина на пикселите от 2.4μm. В същото време HMX сензора на Xiaomi предлага "4-Pixel Integration (2x2) и размер от 1.6μm.[/i]
  Хайде сега зацепи ти и ми обясни колко хубава ще е 3МР снимка, за която твърдеше, че няма да е 3МР.
  За теб важи в пълна степен поговорката: "Хем н@ср@н, хем голям".
  Spikul
 • Абе спикуле, при еднакъв размер на сензорите кой ще прави по-хубави снимки, 50мп или 100мп? Даже тоя на Хуауей ще е по-голям... Кат зацепиш драсни пак. :lol:
  Вито
 • Това специално за Вито са го написали:
  "но освен това ще се поддържа и сливане на 16 пиксела в 1, макар че така биха се получили 3.2МР снимки". :lol:
  Иначе звучи добре това 10Х оптично зуумване, но ми се струва, че няма все още толкова светлочувствителна оптика за телефон, която да се сложи на толкова голям сензор. Интересно на кой сензор каква оптика ще сложат.
  Обаче широкоъгълния сензор на хартия е добре, макар наличието му за мен да е пълна простотия в телефон.
  Любопитен съм дали пак всичко ще се преекспонира и дали на слънце снимките пак няма да прегарят.
  Spikul