Apple Watch Series 5 има Always-On дисплей и компас

Apple Watch Series 5 има Always-On дисплей и компас

Наред с останалите устройства и услуги, които Apple представи днес, компанията от Купертино анонсира и новия умен часовник Apple Watch Series 5, който ще е достъпен в два размера на корпуса (40mm и 44mm) и два варианта - с GPS и с GPS и клетъчна свързаност. Часовникът идва с нов LTPO дисплей с Always On функционалност за постоянен достъп до часа и друга актуална информация. Благодарение на оптимизираните циферблати, ефективната система за управление на енергията и сензорът за околна осветеност, Watch Series 5 предлага до 18 часа издръжливост с един заряд на батерията.

По отношение на материалите на изработка на корпуса се въвежда нова опция за титан, който е по-лек и здрав от неръждаемата стомана. Той ще се предлага в два цвята – естествен титан със специално покритие за издръжливост и черен с наподобяващо диамант (DLC) покритие. Освен това ще са налични и класическите предложения от неръждаема стомана в златист, сребрист и черен цвят. Алуминиевият вариант в сребрист, златист и сив цвят вече се произвежда от изцяло рециклиран материал, а освен това ще е достъпен и часовник с керамична конструкция в бяло.

Традиционно компанията предлага и по-спортен вариант с Nike, който идва с нов циферблат, вдъхновен от класическото яке Nike Windrunner в комбинация с нови цветове на каишките Nike Sport Band и Nike Sport Loop. Друга разновидност е Watch Hermès с няколко нови дизайнерски стила на кожените каишки от френската модна къща, които допълват миналогодишните предложения - нов принт Della Cavalleria и черен вариант с ексклузивен градиентен циферблат Hermès.

Apple въвежда и подобрение в услугата за навигация чрез добавянето на вграден компас и обновяване на приложението “Maps”, така че потребителите вече ще знаят в коя посока се движат. Освен това ще са достъпни данни като наклон, ширина, дължина и надморска височина, както и интеграция на компаса в някои циферблати. Освен това потребителите могат да осъществяват обаждане към номерата за спешна помощ независимо от региона, в който е закупено устройството и дали е активиран мобилен план. Тази функционалност ще работи и при засичане на падане, когато бъде отчетена неподвижност за около минута.

watchOS 6 добавя допълнителни функционалности за грижа за здравето и доброто физическо състояние. Сред тях са проследяване на тренировка по колоездене, приложение за засичане силата на околния шум и проследяване на активността за продължителен период от време (Activity Trends) през iPhone. С новата версия на операционната система са достъпни динамични циферблати като Meridian, Modular Compact и Solar Dial, които могат да бъдат персонализирани за добавяне на пряк път към често използвани приложения.

Потребителите могат да направят предварителна заявка за Watch Series 5 (GPS) в 41 страни и региони с цена от 399 долара/449 евро, а клетъчната версия ще е достъпна в 22 държави с цена от 499 долара/549 евро, като се очаква и двата модела да са налични от 20 септември. Apple ще продължи да предлага и Watch Series 3 като бюджетна версия на цена 199 и 299 долара според версията - с GPS или с GPS и клетъчни възможности.

Източник: Apple

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция