Apple обнови и най-евтиния iPad

Apple обнови и най-евтиния iPad

Тазгодишното есенно събитие на Apple не мина и без малка изненада. Компанията реши да обнови и най-евтиното си предложение в серията iPad. Седмото поколение на популярната серия се казва просто iPad и идва с малки подобрения, но за същата цена.

Екранът е 10.2-инчов Retina Display, което значи, че за първи път 9.7-инчовите панели отпадат от актуалното портфолио на компанията. Новите екстри ще са поддръжка на Apple Pencil и Smart Connector, за връзка с външна клавиатура. Устройството ще включва същият процесор A10 Fusion като предишното издание, но за разлика от него, ще се продава с новата операционна система iPad OS.



Новият iPad ще се предлага в цветове Space Gray, Silver и Gold, а изборът на памет ще е между 32GB и 128GB. Както обикновено ще има вариант само с Wi-Fi възможности, чиято цена започва от 329 долара, а версията с поддръжка на гигабитови LTE мрежи е със стартова цена от 459 долара. Устройството ще се появи на пазара на 30 септември, а потребителите ще получат и 1-годишен абонамент за Apple TV+, но засега не е ясно дали това ще важи и за нашите географски ширини.

Източник: Apple


Втора употреба с гаранция