Apple загуби делото за правата на името iPhone в Мексико

Apple загуби делото за правата на името iPhone в Мексико
Както знаем, Apple невинаги печелят в съда, независимо от повода, макар че що се отнася до патентните спорове, може да се каже, че компанията по-често печели, отколкото губи. В Мексико обаче приключи едно дело заради името на iPhone, вследствие на което компанията може да се наложи да плати солени суми. При пускането на телефона за продажба в Мексико Apple са подали искане в съда местната компания iFone да спре да използва това име, тъй като двете названия са твърде близки фонетично и могат да предизвикат объркване. iFone обаче е мексиканска телекомуникационна компания, която е регистрирала името си през 2003 г., или четири години преди премиерата на iPhone. Съдът, разбира се, отсъжда в полза на мексиканската компания. Apple все пак могат да продължат да продават телефона си на територията на Мексико, но от iFone са подали иск за процент от продажбите на телефоните на Apple и евентуална забрана на продажбите.

http://www.theverge.com/2012/11/2/3591380/iphone-ifone-and-apples-mexican-trademark-standoff-whats-really-going

 • Ако е вярна изцяло тази новина ме кефи...:D;):P Мексиканците не ги знам какви са що са ама удара им е в десятката.(yes)
  motofen2
 • Да, иначе досега и в Китай да ги бяха забранили (Или по-точно ipad-ите, но всеки гледа да гушне пачките и да си затвори очите).
  mkpetrov
 • тъпото е , че сега ще бутнат няколко милиона на тая фирма и готово... ако не бяха парите... можеше да заведат регресивен иск срещу епълския продукт и забрана на продажбите му в мексико .. или поне не и с това име..
  Loоper
 • Плесница в лицето. Време беше.
  Parmenion
 • Виждат, че интереса на феновете към техните смартфони намалява и единственото, което им остава е да съдят куцо и сакато барем капне по нещичко.:D Толкова са противни тия, че не искам и да чета нищо повече свързано с тях.
  Ванката
 • Видяхме в кой съд им минава номера. Има държави в които живеят патриоти и държат на своето, а не са продажници.
  Вито
 • [Quote]При пускането на телефона за продажба в Мексико Apple са подали искане в съда местната компания iFone да спре да използва това име, тъй като двете названия са твърде близки фонетично и могат да предизвикат объркване. iFone обаче е мексиканска телекомуникационна компания, която е регистрирала името си през 2003 г., или четири години преди премиерата на iPhone. [/Quote] Добре де то бива бива наглост, ама Apple вече прекаляват. Как изобщо са имали наглостта да подадат този иск?
  nmnikolov
 • Защото след оная история със салам ли беше,верига хранителни магазини ли беше...нещата около Апфел станаха толкова абсурдни,че чак се чувствам някак обиден дори само като чета за тях.То е ясно,че света им погледа сеира,ама дойде време да почнат да ги слагат на мястото им.
  propov