Archos се готви да представи свои смартфони

Archos се готви да представи свои смартфони
Archos е популярна с достъпните си продукти и след таблетите, които компанията представи през няколко месеца, явно се готви за нашествие и на пазара за смартфони. Според неофициална информация по време на мобилния конгрес в Барселона следващата седмица Archos ще представи три бюджетни смартфона с Android.
Archos 35 ще разполага с 3,5" дисплей с резолюция 320 х 480 пиксела, ще работи с процесор с честота 1 GHz и ще разполага с 512 МВ RAM и с microSD слот. Телефонът ще поддържа работа с две SIM карти и ще има 3G възможности. Версията на Android ще е 4.0 Ice Cream Sandwich.
Водещият модел обаче ще бъде Archos 48 Platinum. Както сте се досетили и от името на предишния телефон, по всяка вероятност този ще разполага с 4,8" дисплей с резолюция 1280 х 800 пиксела. Процесорът му ще бъде двуядрен MediaTek с тактова честота 1,7GHz. От устройството очакваме също вградени GPS, FM радио, Bluetooth 4.0, Wi-FI и 3G възможности, а не е изключено към списъка да се прибави и LTE. Телефонът ще работи с Android 4.1 Jelly Bean. По всяка вероятност цената на Archos 48 Platinum ще е 249 щатски долара, а продажбите му ще започнат през май.
Последният смартфон, който Archos е приготвила за мобилния конгрес, е по-скоро от добре познатите ни вече хибридни устройства, които доста се приближават до таблетите заради размерите си. Archos 52 Titanium разполага с 5,2" екран, но с резолюция 800 х 480 пиксела. Телефонът ще работи с двуядрен процесор с честота 1,2Ghz и ще разполага с 512МВ оперативна памет и 4GB потребителска. Той ще има и 5 МР камера, а софтуерът му ще е Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

  • 4 ядрен е процесорът. Конкуренция е, защото е в неговия ценови клас. :)
    makeno
  • Къде пък я видя тая конкуренция с 2 ядрен процесор и сигурно 1гб рам, кой знае каква калпава изработка и мижава камера... и като се има предвид и марката арчос/аркос колко гордо звучи. Не можаха ли още по-голям надпис да му лепнат отзад, та да се вижда от 1км. Между другото Престижио от известно време се мъчат да продават 3-4 модела телефони, а те са евината марка на Archos .
    rumbo
  • Както самсунг имат дизайн на Епъл...
    Victormihov