Ascend P7 - нов тласък за мобилните амбиции на Huawei

Ascend P7 - нов тласък за мобилните амбиции на Huawei
На специално събитие в Париж Huawei официално представи Ascend P7 - наследника на миналогодишния хит на компанията Ascend P6. Устройството ще се опита да повтори успеха на предшественика си и има всички шансове да го направи със своите подобрени технически характеристики, елегантен дизайн и софтуерни оптимизации. На пръв поглед Ascend P7 прилича много на Ascend P6, но всичко останало е ново. За щастие, компанията е променила позицията на microUSB порта и жака за слушалки и те се намират там, където очакваме да бъдат.

Корпусът има алуминиева рамка и е увеличил леко размерите си (до 139,.82 x 68,8 мм), за да побере по-големия IPS дисплей с диагонал 5" и резолюция 1080 х 1920 пиксела. Иначе дебелината на телефона от 6,5 мм е с няколко десети от милиметъра по-голяма от тази на Ascend P6, което не пречи телефонът да се усеща изключително тънък. Всъщност компанията твърди, че това е най-тънкия 4G LTE смартфон в света. Задната страна на Ascend P7 вече е покрита със стъкло и подобно на предното то е Gorilla Glass 3.

За производителността се грижи четириядреният процесор собствено производство Kirin 910T с честота 1.8GHz (изработен е по 28nm технология), а сред останалите характеристики са 2GB RAM, 16GB вградена памет, слот за microSD карта и две камери с резолюция 13MP и 8MP. Основната камера е снабдена с бленда f/2.0 и използва сензор от 4 поколение на Sony, а предната е снабдена с функция за панорамни селфи снимки.

Батерията също е увеличила капацитета си и вече осигурява 2500 mAh, а сред другите характеристики е и NFC. Налице са LTE възможности, a освен това и oперационната система е получила ъпгрейд до версия 4.4.2. За потребителското преживяване се грижи интерфейсът EmotionUI 2.3 с функции за пестене на енергия, предпазване от нежелани повиквания, филтриране на обажданията, контрол на достъпа до телефонните функции на приложенията и т.н. Huawei Ascend P7 ще се предлага в бяло, черно и розово от този месец на препоръчителна цена 449 евро. В България го очакваме през юни.

Повече информация за Ascend P7 можете да намерите в нашия предварителен поглед към телефона:
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=30865