Asus ROG Phone 3 е мощен геймърски смартфон с 5G

Asus ROG Phone 3 е мощен геймърски смартфон с 5G

Asus представи новия геймърски смартфон ROG Phone 3, който обещава още по-висока производителност за обичащите мобилните забавления. Устройството предлага 6.59" OLED HDR дисплей с калибрирани цветове, опресняване при 144Hz и време за реакция от 1 ms.

За бързата работа се грижи чипсет Snapdragon 865+ с поддръжка на 5G, който може да бъде комбиниран с 12/16GB LPDDR5 RAM и до 512GB UFS 3.1 памет за файлове. Всичко това се захранва от батерия с капацитет 6000 mAh, която поддържа зареждане при 30W.

Иначе в комплекта на телефона влиза аксесоарът AeroActive Cooler 3, който използва въздух за охлаждане на уголемения меден охладител на телефона. Компанията предлага и по-евтина версия на име ROG Phone 3 Strix Edition, която ползва стандартното издание на Snapdragon 865 и има по-малко памет (8GB RAM и 128GB/256GB за файлове).

ROG Phone 3 има странично разположен USB-C порт, така че при зареждане кабелът не пречи на играта, а освен това ще бъде съвместим и с облачната геймърска услуга Google Stadia. Компанията обещава подобрения в ултразвуковите сензори AirTrigger, които се намират около ъглите на корпуса и осигуряват усещане като от работа с истински игрови контролер.

Тези сензори са чувствителни на натиск, а чрез тях вече могат да се активират втори команди чрез плъзване на пръст. Добавена е и опция за разделянето им на две, така че получавате L1 / L2 и R1 / R2 виртуални бутони за ползване по време на игра. Има и възможност за асоцииране на действие в игрите чрез разклащане на телефона.

Основната камера е тройна и включва 64МР главен сензор Sony IMX686, 13МР с ултраширокоъгълна оптика и 5МР макрокамера. Камерата за селфита е 24-мегапикселова. Устройството може да записва 8K/30fps и 4K/120fps видео и предлага стабилизация на картината HyperSteady плюс опция за филтриране на шумовете от вятър.

Asus ще пусне и куп допълнителни аксесоари за телефона като TwinView Dock 3 с втори AMOLED дисплей и допълнителна батерия, докинг станция за връзка с външен монитор, мишка и клавиатура, променен контролер ROG Kunai 3 и т.н. Компанията показа и други аксесоари, които имат по-широко приложение като 15.6" портативен монитор ROG Strix XG16 с опресняване при 144Hz, USB-C слушалките ROG Cetra RGB с шумопотискане и компактната безжична механична клавиатура ROG Falchion със сензорен панел и батерия за 400 часа работа.

Asus ROG Phone 3 ще се продава за 1000 евро, което ви осигурява конфигурацията с 12 GB RAM и 512 GB памет, а тази с 12 GB RAM ще струва 1100 евро. ROG Phone 3 Strix Edition с 8GB RAM и 256GB памет ще е на цена 800 евро.

Източник: Asus