iPhone ще получи перископна камера през 2022

iPhone ще получи перископна камера през 2022

Apple ще продължи да подобрява фотографските способности на iPhone и през следващите години ще осигури на потребителите нещо, на което ползващите Android се радват от известно време - телефото камерите с перископна конструкция. Това твърди известният анализатор от TF Securities Минг-Чи Куо, който посочва, че Apple ще започне работа с нови доставчици на лещи за камери.

Според него през втората половина на тази година и през 2021 в мрежата за снабдяване с компоненти на Apple ще влязат най-добрите доставчици на такива компоненти от Корея и Китай - Semco и Sunny Optical. И двете компании ще осигурят лещи с перископен дизайн, но Куо смята, че Semco ще достави повечето такива компоненти за телефоните през 2022.

По-рано Куо написа, че Apple смята да ползва такива лещи от досегашния си доставчик Genius Electronic Optical, но очевидно плановете на компанията са се променили. Този тип компоненти позволява добавянето на по-голямо оптично приближение в телефоните. Така например Huawei P40 Pro поддържа 5х оптично приближение, а при P40 Pro+ то е 10х.

Източник: MаcRumors, AppleInsider

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция