Asus ROG Phone II предлага 120Hz OLED дисплей и Snapdragon 855 Plus

Asus ROG Phone II предлага 120Hz OLED дисплей и Snapdragon 855 Plus

Asus представи новия си смартфон, предназначен за игри - ROG Phone II, който се отличава с OLED дисплей с диагонал 6.59 инча, резолюция 1080p, вграден скенер на отпечатъци, честота на опресняване до 120Hz и поддръжка за 10-битово HDR изображение. Интересно е, че моделът поддържа честота на опресняване при отчитането на докосване до 240Hz. Благодарение на това от компанията са постигнали латентност в този аспект от едва 49 милисекунди.

В софтуерно отношение потребителите ще могат да избират между близка до заводската версия на Android 9 Pie и графичния интерфейс ROG UI. Смартфонът е базиран на представения наскоро чипсет Snapdragon 855 Plus в комбинация с охлаждаща система с изпарителна камера и отвори за охлаждане. Сред останалите параметри откриваме още 12GB RAM, до 512GB памет за файлове и батерия с капацитет 6000 mAh с поддръжка на технология за бързо зареждане при 30W. Според компанията моделът може да издържи до над 7 часа при игра на PUBG с честота на опресняване на дисплея 60Hz с един заряд на батерията.

Основната камера е двойна и се състои от 48-мегапикселов сензор и 13MP с ултраширокоъгълен обектив, а предната е с резолюция 24MP. Под и над екрана са разположени стерео високоговорители с поддръжка за технологията DTS:X Ultra, а освен това е наличен и 3.5 мм жак за слушалки. Сензорните бутони за управление, които са разположени в рамките на устройството (AirTriggers), вече могат да се използват без повдигане на пръстите и дори разпознават жестове. Налични са два вибрационни мотора, които работят в синхрон с бутоните.

Сред аксесоарите към ROG Phone II са док станцията с втори дисплей и допълнителна батерия TwinView Dock II, допълнителната охладителна система AeroActive и геймпад Kunai, в който се поставя телефона. Цената на базовата версия на ROG Phone II би трябвало да е около тази на неговия предшественик (899 долара), като официалната му премиера в Китай ще бъде утре (23.07). В страната Asus ще си партнира с Tencent, а разликата с международната версия, която се очаква през септември, е минимална. Вариантът за Китай, наред с различния софтуер, ще е в черен цвят с полирано покритие, а международният ще е матов.

Източник: Android Police

Оферти на деня

 • Не знам, ще видим на първите ревюта. Все пак, вероятно ще бъде по-зле от тези на Mate, Note и даже S10(+).

  Zenfone 6 има прилична, но не върхова, камера и предполагам, че при ROG 2 нещата ще са подобни. Поддръжката, обаче, и актуализациите за ROG 2 ще са на ниво, просто защото Asus налага тенденция all-in-one тук, а и става въпрос за флагман, който се заканва на най-добрите от най-добрите. Аз не съм смартфон геймър, но и първите hands-on ревюта казват, че това е телефон за всякаква ситуация, а не само за играчите. Нещо, което много марки вкарват в 2 или 3 модела, при това на нелепи цени. Примерно S10, S10+/5G, P30/Pro и много други. Тук просто получаваш всичко накуп, поне от моята гледна точка.

  Дано да е така.
  MEnergy
 • Международната версия излиза на 4-ти септември. Изключвайки камерата (въпреки че още не знаем) в сравнение с Huawei и Samsung предложенията, това за мен е най-доброто от всички светове, още от Nokia N95/6. 6K mAh батерия, фронтални стерео говорители, RAM, процесор, UFS 3.0 памет, оптимизации, поддръжка, (сума ти) жакове за слушалки и портове, охлаждане, AMOLED на 120 Hz (ако искаш - ако не искаш - на 60)...

  Не мога да повярвам, че го виждаме 2019 в свят, където OEM-ите просто гледат да режат екстри и milk-ват потребителите с ненужни или претоплени глупости за х2/3 и повече от миналогодишния модел. И с удоволствие ще си го взема септември, ако не за друго, знаейки, че батерията му ще трае 2/3 дена или поне 7+ часа зверско натоварване и още повече, че няма и nM прорез/дупка, липса на жак и другите описани "ектри" на всички "велики" по пазарен дял.
  Че какво и е на камерата - пише, че ще е със сензора на Sony с 48 МР.
  Spikul
 • Международната версия излиза на 4-ти септември. Изключвайки камерата (въпреки че още не знаем) в сравнение с Huawei и Samsung предложенията, това за мен е най-доброто от всички светове, още от Nokia N95/6. 6K mAh батерия, фронтални стерео говорители, RAM, процесор, UFS 3.0 памет, оптимизации, поддръжка, (сума ти) жакове за слушалки и портове, охлаждане, AMOLED на 120 Hz (ако искаш - ако не искаш - на 60)... Не мога да повярвам, че го виждаме 2019 в свят, където OEM-ите просто гледат да режат екстри и milk-ват потребителите с ненужни или претоплени глупости за х2/3 и повече от миналогодишния модел. И с удоволствие ще си го взема септември, ако не за друго, знаейки, че батерията му ще трае 2/3 дена или поне 7+ часа зверско натоварване и още повече, че няма и nM прорез/дупка, липса на жак и другите описани "ектри" на всички "велики" по пазарен дял.
  MEnergy
 • Изглежда супер и на хартия е страхотен, включително и цената за тези параметри, камера и батерия. Но няма да го има по операторите у нас :cry:
  Spikul