ASUS ще представи ROG Phone 5 на 10 март

ASUS ще представи ROG Phone 5 на 10 март

Тъй като в Китай се счита, че числото четири носи нещастие, ASUS са решили да го прескочат при серията си смартфони ROG Phone. Така следващото поколение на телефона, предназначен за игри, ще е ROG Phone 5.

Междувременно от компанията споделиха още, че премиерата на устройството ще е на 10 март, като пуснаха специална страница, посветена на събитието. Там има таймер, който отброява оставащото време.

За съжаление, не се споделят детайли, свързани с бъдещия модел, но не липсват слухове за част от параметрите му. Той ще използва чипсет Snapdragon 888 и ще има голям екран с диагонал 6.8 инча.

В софтуерно отношение ще видим Android 11, а интерес ще представлява и евентуалното наличие на помощен дисплей на гърба. Телефонът може да предложи и двуклетъчна батерия с капацитет 6000 mAh.

Източник: ASUS

 • Май месец в началото на 2020г рог2ката пътува за ремонт на usb порта до Полша. Българския представител може само да пусне една диагностика... Всичко останало там.. В сервиза бяха леко неадекватни (поискаха ми касова бележка и гаранция..) след намесата на управителя в рамките на 2 мин се изяснихме., че Асус не изиска нищо друго освен регистрация на устройството. От момента на вземане на телефона от куриера в сайта им следиш движението до пристигането в сервиза, диагностика, ремонт(частите които се подменят) тестване до пристигането обратно Live... Само да споделя, че такова обслужване няма.. Подменен бе и задния панел заради една почти недоловима драскотина (usb то детето скочи върху него докато се зареждаше та...) както споменах по-горе без нито един лев заплащане от моя страна..
  vladokarata
 • Нищо чудно да ползват само името на марката.

  Имал съм си работа с другите им продукти, лаптопи и видеокарти, нещата са наистина ТОП Да не кажа най-добрите.
  Hehe, и аз. Даже още не съм се решил да актуализирам Asus GeForce Strix 1080Ti OC Edition и Rampage V Edition 10 MoBo конфигурацията и си работят без проблеми, при това с близо 1GHz овърклокнат процесор над стоковата честота на всички ядра. Произвеждат качествено (по принцип), актуализират достатъчно често, но нещо развали ли се и си дотам. Между другото, Gigabyte, MSI, ASRock или EVGA не са по-различни.

  Специално за телефоните, ROG не се внася и поддържа официално във Великобритания и Германия (и по-голямата част от ЕС), а в най-добрият случай гаранцията ти важи в Китай или Тайван, където Asus е регистриран. Успех с изпращането в Тайван и признаването й и разходите по изпращането и получаването на телефона след има-няма само няколко месеца...
  [img][attachment=0]Screenshot_20210220-102047921 (1).jpg[/attachment][/img]Незнам откъде си копувате тия телефони на старо от битака ли.... При закупен нов тел. същия има 1 или 2 год. Международна гаранция. Единствено се регистрираш в сайта на Asus. Официален представител за Б. Г е Мосткомпютърс на бул.Шипченски проход в Сф. При невъзможност да отстранят поредната тел. Се изпраща в Полша БЕЗ ДА ПЛАЩАТЕ КАКВОТО И ДА Е! Неадекватни мнения на 17 годишни-които подвеждат другите потребители са нежелателни vladokarata, не искам да влизам в персонални нападки и малко ме интересува кой е представител в България. Most Computers, това не е ли фирмата, която доскоро, ако платиш в брой и не искаш фактура/разписка, можеше да ти продаде всичко без ДДС и на "между вас си" принцип с една гаранция и продажба само на думи:]]? За един прЕател питам... Не, че и JAR Computers бяха по-различни...

  За неадекватните мнения (... на 17-годишните), като прочетеш по-горните коментари и за кои страни става въпрос, можеш евентуално да се позамислиш следващия път преди да даваш първични определения... с едногодишните международни гаранции... с една проста регистрация в сайта на Asus. И успех с ROG-овете. Даже ти пожелавам да се пробваш и с V-цата - с моно-стереото. И недай си, Боже нещо да се повреди по пътя...
  MEnergy
 • [img][attachment=0]Screenshot_20210220-102047921 (1).jpg[/attachment][/img]Незнам откъде си копувате тия телефони на старо от битака ли.... При закупен нов тел. същия има 1 или 2 год. Международна гаранция. Единствено се регистрираш в сайта на Asus. Официален представител за Б. Г е Мосткомпютърс на бул.Шипченски проход в Сф. При невъзможност да отстранят поредната тел. Се изпраща в Полша БЕЗ ДА ПЛАЩАТЕ КАКВОТО И ДА Е! Неадекватни мнения на 17 годишни-които подвеждат другите потребители са нежелателни
  vladokarata
 • Нищо чудно да ползват само името на марката. Имал съм си работа с другите им продукти, лаптопи и видеокарти, нещата са наистина ТОП Да не кажа най-добрите.
  Legolaself01
 • Споделям мнението ти напълно.
  Като цяло и в България не е силно гаранционното обслужване, което допълнително задълбочава проблемът.
  Накупил съм един куп уреди, които се водят, че имат гаранция, но се надявам да не стигам до нея просто защото не съм убеден, че ще се оправи нещо без да си плащам..
  radko89
 • Аз бях супер удивен, когато няколко пъти въведох специфичния номер на продукта на сайта на Asus и ми се изписа, че "продуктът не се класира за [b]безплатна[/b] гаранция" (буквален превод) и се свързах с кол-центъра им, където им предоставих даже повече данни. Човекът ми каза, че може да приемат телефона и да го погледнат, но ще трябва да си платя. И аз го попитах, "добре, това е проблемът, може ли да ми кажете колко ще струва потенциално, за да си направя сметката (и да не си губя времето)". И той взе да гледа там някакви графики и бази данни и ми казва, че дънната (основната, защото вътре са две различни, свързани една с друга) платка струвала не си спомням колко каза - 180 паунда ли, 280 ли? Моля? В Ali Express (по-късно проверих) цените са поне х3 по-ниски, а и си мисля, че този идея си нямаше какво гледа и за какво говори. Поне ми каза в прав текст, че Asus ROG III (аз говорих за II, но разлика няма) не се внася официално във Великобритания и повечето страни на Европа, така че съответно не гарантират никакви телефони, май само ZenFone серията. Във всеки случай, Asus, а и не само те (също и Sony, LG и много други) са абсолютни кожодери що се касае сервизиране и всичко извън безплатното връщане на продуктите в законовия срок от 30 дни и ще те откажат да се занимаваш, защото цените им могат да надхвърлят и цената, която първоначално си платил за смартфона.

  Честно казано, ако се замислиш - освен продуктите на Apple и Samsung - всичко останало е "за ентусиасти", просто защото не се предлага нито от операторите, нито от търговците. Даже, ако купиш през Amazon-ите, после при проблем Amazon ще ти каже, че си купил през third-party seller и ще прехвърлят отговорността на търговеца. Освен това, всяка гаранционно обслужване е голяма болка, защото оставаш без телефон за до 1-2 месеца, а и гаранция няма колко ще ти го оправят и, дали няма да ти го върнат с надран дисплей или други забележки.

  Аз лично нямам нищо против нито Apple или Samsung, но не бих искал да съм ограничен в избора си, само защото оператори и търговци не предлагат нищо друго. В крайна сметка, 4-5 модела общо не са голям избор, а лошото е, че всяка година стават все по-малко. Визирам тези с гаранция, обслужване и понякога и официални актуализации...
  MEnergy
 • Не бях запознати с гореописаните проблеми, но като цяло тези телефони са си за ентусиасти все още.
  Трудно подобни нишови продукти хващат по-масово сцепление.
  radko89
 • След като имах ROG 2 (вече мъртъв), не мисля, че бих пробвал с друг техен телефон. На хартия всичко изглежда супер, в ръцете ти също, докато работи. Батерията също може да държи до 3-4 дена в зависимост от използването. Само, че... Асус не внасят телефоните си официално почти никъде в Европа, съответно ако си го купиш отнякъде - гаранция няма никаква. Оригиналните компоненти са качествени, но при нормално използване и при появил се дефект, ремонтът е само за твоя сметка. При мен се появи проблем с един от USB-портовете за зареждане (късо съединение или от външно овлажняване), който първоначално водеше до софтуерно отказване на телефона да се зарежда и от двата порта (вътрешни защити), а впоследствие увреди основното дъно, дисплей и т.н. Asus евентуално предлагат гаранция, но платена от потребителя, която е много често и по-скъпа от телефона нов... Като гледах софтуерните обновявания за ROG III на официалния им уебсайт и се уплаших какви неща са оставили неоправени, при условие, че телефонът вече се продава. 5G, софтуерно неработещи air trigger-и, проблеми със звука, забивания, неработещи игри или опресеняване на дисплея и много други. Аз не съм ги имал на ROG II тези проблеми, но определено не смятам, че можеш да изкарваш продукти на пазара, които не са достатъчно тествани или софтуерно завършени. Най-големият ми проблем и нещото, което ме накара да намразя телефона впоследствие (а аз затова го купих заедно с батерията) е, че фронталните стерео говорители не са еднакви. Горният е горе-долу два пъти по-малък от долния, съответно звукът идва предимуществено отдолу. Същото го имаше и при ROG III. Вероятно ще го запазят и при ROG V. Какъв е смисълът от стерео-то и DTS като де факто получаваш едно псевдо-моно и звук само отдолу? Иначе да, екранът е красив и със споменатото опресняване, телефонът е бърз и всичко на него върви прекрасно, камерите стават и правят сравнително добри снимки (и двете), но като цяло и изключвайки прекрасната батерия, на пазара има десетки пъти по-добри предложения, особено за невероятните цени, на които се предлага... без гаранция и каквато и да е (безплатна) поддръжка.
  MEnergy