БАИТ ЕКСПО с рекорден брой изложители

БАИТ ЕКСПО с рекорден брой изложители
Най-голямото изложение на нови технологии в България - БАИТ ЕКСПО, ще бъде открито от президента Георги Първанов в софийския Интер Експо Център на 2 ноември тази година, съобщи Васил Василев, председател на Българската асоциация за информационни технологии. Изложението ще е рекордно за България. Над 100 компании вече са изявили желание да участват и това е категорично потвърждение, че пазарът на информационни технологии в България се развива много динамично. Рекордна е и площта, заявена от изложителите досега - над 3200 квадратни метра.
Това, с което изложението се различава от предишните издания, е освен по-големият брой участници, и по-голямата площ, но и основната цел, която са си поставили от БАИТ - да се привлекат посетители с конкретни инвестиционни намерения. За целта през делничните дни достъпът до изложението ще бъде организиран предимно чрез покани, а влизането на хора, които не са бизнес ориентирани, ще бъде регулирано чрез по-високите цени на билетите. Разбира се, всички, които желаят да се докоснат до бъдещето, но нямат конкретни интереси, ще могат да посетят БАИТ ЕКСПО в събота и неделя, когато билетите ще са и на по-ниски цени.
За улеснение на участниците и посетителите фирмите са разделени в три основни тематични групи: Хардуер (компютърни системи и компоненти, преносими компютри, офис оборудване и др.), Собствени софтуерни разработки, решения и услуги, Телекомуникации, мрежи и Интернет. Централните теми на семинарите извън презентациите на отделните фирми са "Електронно правителство", "Образование" и "Компютър вкъщи". Те имат за цел да привлекат и да срещнат големите клиенти и хората с влияние върху развитието на информационните технологии у нас с фирмите, предлагащи такива решения. Чрез дискутирането на тези въпроси ще се изяснят основните и актуалните въпроси, които стоят пред фирмите, занимаващи се с IT технологии, и пред самите потребители.
В програмата е предвидена и дискусия с представители на правителството, на Европейската общност и на ред правителствени и неправителствени организации, от които зависи развитието и подобряването на качеството на продукцията на фирмите от бранша. Решаването на проблемите на информационните и комуникационните технологии е важна стъпка към приемането ни в Европейския съюз.