Българска премиера на лятната серия лаптопи Sony VAIO

Българска премиера на лятната серия лаптопи Sony VAIO
Лятото наближава, въпреки че времето през последните седмици се опитва да ни убеди в противното. Това е повод за Sony да представи летните си предложения в серията с компютри VAIO. Новостите са в 4 продуктови категории, покриват нуждите на различни потребителски групи и ще са в магазините още този месец.

VAIO Е серия 14P e лаптоп с цветни акценти, който според Sony е предназначен за ежедневна работа с мултимедийно съдържание. Изненадва с нов wrap дизайн с цветен кант в различни разцветки (бял, червен и розов), има 14‘‘ (35.5 см) екран, осигурява качествен звук чрез технологиите xLOUD и Dolby Home Theatre V4 и разполага с клавиатура с подсветка, активирана от сензор за осветеност и голям тъчпад, разпознаващ жестове. Сред останалите характеристики откриваме хибридна графична система, комбинираща две видеокарти (AMD Radeon HD 7670M+ Intel HD Graphics 3000) и функция "Бързо събуждане" ( Rapid Wake + Eco). Последното поставя лаптопа в режим на "сън" с минимална консумация на енергия, като запазва всичките отворени приложения в продължение на десет дни. Щом отворите капака на лаптопа, той се стартира за секунди и извежда всички оставени файлове.

Вградената HD уеб камера с технология Exmor for PC осигурява по-качествено изображение и при слаба осветеност, а сред другите полезни функции откриваме HDMI изход, DVD устройство, опция, която позволява да използвате USB порта за зареждане на телефон или друго устройство дори когато лаптопът не работи. Батерията стига за до 7 часа работа. Препоръчителната цена на VAIO E серия 14P е 1449 лв.

Това лято популярната VAIO E серия от Sony, също залагаща на отличителен дизайн с цветен кант, ще се увеличи с модели с по-големи екрани - 39,5 cm (15,5") и 43,8 cm (17,3"). VAIO E серия 15 разчита на новата платформа на Intel, осигурява голям обем за съхранение на данни, бърза графична система AMD Radeon HD 7650M висококонтрастен VAIO дисплей. На свой ред VAIO серия E 17 залага на 17,3" VAIO Display Plus Full HD дисплей за още по-завладяващо мултимедийно преживяване с Blu-ray Disc филми или игри. Новите VAIO E серия 15 и 17 се предлагат с бяло, черно или сребристо (само за серия E 15) покритие. Сред характеристиките отново са технологиите Rapid Wake + Eco, подсветка на клавиатурата, HD уеб камера с технология Exmor for PC, xLOUD и възможност лаптопът да действа като зарядно за USB устройства дори когато е изключен или е в режим sleep. VAIO серия E 15 е наличен в 3 модела с цени от 1100 до 1450 лв., а VAIO серия E 17 се продава за около 2300 лв.

Новите модели от серия VAIO S се предлагат с два размера на екрана - 33,7cm (13,3") и 39,5cm (15,5"). Имат здрави корпуси, изработени от здрави и олекотени материали като магнезий и алуминий, като дори моделите от серия S 15 са с тегло под 2 кг. Всички модели са снабдени с ново вградено оптично устройство тип slot, което запазва тънкия профил на лаптопа. Дисплеят е с подобрена устойчивост на издраскване и противоотражателно покритие за намаляване на отблясъците дори когато сте на открито, а моделите от серия S 15 предлагат Full HD VAIO Display Plus дисплей с широк зрителен ъгъл. Устройствата разчитат на процесори от новата платформа Intel Core, осигуряват клавиатура с подсветка и голям тъчпад и могат да работят до 14 часа без зареждане с допълнителната плоска батерия. Отново откриваме технологии като xLOUD, Dolby Home Theatre V4, Rapid Wake + Eco и работа като зарядно за USB устройства. Някои модели имат и 3G WWAN възможности за мобилна връзка, а сред интересните аксесоари е нова докинг станция, която включва вграден 500GB твърд диск. VAIO серия S 13 се предлага в 3 модела с цени от 1700 до 2500 лв., а VAIO серия S 15 струва около 2300 лв.

VAIO T13 е първият ултрабук лаптоп на Sony, който вече е достъпен в българските магазини на цена около 1600 лв. Устройството е с тънък корпус, изработен от алуминиева и магнезиева сплав, и има 33,7 cm (13,3") екран с LED подсветка. Когато затворите капака, VAIO влиза в пестящ енергия режим, като запазва данните на екрана до 30 дни преди захранването му да се изтощи. Иначе функцията "Бързо събуждане" (Rapid Wake + Eco) го стартира за секунди. Батерията стига за 7 часа автономна работа.

Лаптопа използва Ultra Low Voltage Intel Core процесор от последно поколение и разполага с хибриден твърд диск. Този тип дискове предлагат най-доброто от двата свята, използвайки технологията на Intel Smart Response Technology (iSRT), която обединява бързата SSD кеш памет с голям по обем твърд диск и така осигурява бързо начално зареждане плюс повече място за съхранение на данни. VAIO T13 има пълен набор от интерфейси, включително HDMI, VGA и RJ45 плюс четец за SD/MMC карти с памет и може да зарежда USB устройства дори когато е изключен. Няма място за паника и в случай, че загубите лаптопа или бъде откраднат. Защитен е с пробна 90-дневна версия на услугата Intel Anti-Theft Service, която ще се погрижи никой да няма неразрешен достъп до личните ви данни. Вградена в хардуера на лаптопа, тази интелигентна охранителна функция може да засече потенциална кражба и да заключи лаптопа ви, за да предотврати достъп до личните ви данни.