Базовата версия на Samsung Galaxy Note20 ще има някои хардуерни ограничения

През есента очакваме обновяване на серията Galaxy Note, а според слуховете Samsung отново ще предложи повече модели в нея. Говори се, че освен базовото издание Galaxy Note20 ще видим и Galaxy Note20+, а според нова информация разликите между тях няма да са минимални.

Анализаторът Рос Йънг разкрива в Twitter, че Galaxy Note20 ще получи 6.42" дисплей с резолюция 2345х1085 пиксела (404 ppi), което означава, че ще има съотношение на страните от 19.5:9. Панелът на Note20+ ще се увеличи до 6.87", а резолюцията му ще бъде 3096х1444 пиксела (497 ppi) за съотношение 19.3:9.

По-големият телефон ще е снабден с LTPO технология на дисплея, което ще позволи на компанията да предложи честота на опресняване до 120Hz при намалена консумация на енергия заради функцията за променливо опресняване според съдържанието. Например в Always-on режим може да се ползва опресняване при 1Hz, а при гейминг да се постигне 120Hz.

В същото време Note20 ще продължи да ползва LTPS технология, а опресняването му ще бъде не повече от 60Hz. Според Йънг в това има логика, защото LTPO струва повече и затова ще се появи първо в премиум версията на смартфона. С LTPS също може да се постигне опресняване при 120Hz, но при висока консумация на енергия, което не е оптимален вариант.

Същият източник посочва, че няма да има Galaxy Note Ultra, защото на негово място ще застане Galaxy Fold 2, което потвърждава слуховете, че устройството ще разполага с писалка S Pen. Заедно с това Рос Йънг твърди, че Apple няма да пусне телефони с LTPO дисплеи преди 2021, защото Samsung ще ползва панелите първо в своите телефони и едва догодина ще ги предложи на американците.

Apple вече ползва LTPO технология в дисплея на Apple Watch, но технологията тепърва ще се появи в смартфоните. Очевидно Samsung ще е първа, но и другите производители на панели работят по разработката, така че е въпрос на време да стане много по-масова.

Източник: Twitter