Безжичните слушалки AKG N400 са водоустойчиви и с технология за шумопотискане

Samsung представи нов комплект изцяло безжични слушалки с бранда AKG – N400. Моделът предлага 8.2-милиметрови говорители и голям набор от накрайници, включително такива от пяна Comply. Слушалките предлагат до 6 часа издръжливост с един заряд и до 5 с технологията за активно шумопотискане, а с 10-минутно зареждане се получава заряд за 1 час плейбек.

Кейсът, през който се зареждат, съдържа още един заряд, а освен това може да се зарежда безжично. Моделът поддържа технология за активно шумопотискане, която разчита на вградените общо четири микрофона, а системата би трябвало да представи звук без изкривяване. През наличното приложение е възможно да се регулира нивото на шумопотискане.

За да чувате околните шумове, можете да активирате режим, наречен TalkThru, а това става чрез докосване на лявата слушалка. По време на разговори се използва технология за изчистване на гласа и премахване на останалите шумове.

Чрез докосване на дясната слушалка могат да се управляват музикалният плейбек, силата на звука и управление на обажданията. Слушалките работят и с някои от популярните виртуални асистенти – Bixby, Siri и Google Assistant.

AKG N400 имат IPX7 сертификация за водоустойчивост, като могат да издържат при потапяне на дълбочина 1 метър до 30 минути. Моделът е достъпен в Южна Корея в черен, сребрист и син/златист цвят с цена 230 000 вона (170 евро).

Източник: Samsung