Безжичните слушалки на Nothing изглеждат крайно необичайно

Безжичните слушалки на Nothing изглеждат крайно необичайно

Новата компания на съоснователя на OnePlus Карл Пей разкри на какви дизайнерски принципи ще заложи в своите продукти. Както вече писахме компанията се казва Nothing и е подкрепена с инвестиция от Google, а през лятото на пазара ще се появят и първите й устройства. Очакваме това да са безжични слушалки, а след това би трябвало да видим и други модели в различни продуктови категории.

Сега компанията показа как изглеждат слушалките Concept 1 и заяви, че техния прозрачен корпус показва желанието им да приближи технологиите до хората. Като цяло изображението не разкрива кой знае какво за устройството, а освен това и финалния продукт няма да изглежда по този начин. Със снимката Карл Пей споделя и принципите в дизайна, на които ще заложи компанията.

На първо място тя ще се опита да дестилира технологиите до същественото и премахне всичко останало, за да се фокусира върху това, което добавя към потребителското преживяване. Nothing ще се опита да направи управлението на продуктите максимално лесно за потребителите - то ще е интуитивно, очевидно и естествено. По отношение на дизайна ще се заложи на форми, които са естествени и топли, но не изглеждат остарели. Затова и формата на Concept 1 е вдъхновена от тази на добре познатата лула за пушене.

Наскоро Nothing придоби марката Essential. Припомняме, че тази компания беше създадена от Анди Рубин и подобно на Nothing имаше за цел създаването на екосистема от устройства, но не успя да се наложи, макар че предложи интересни смартфони. В ролята на съосновател на Nothing влиза шведската компания Teenage Engineering, която е известна със своите синтезатори и инструменти за създаване на музика.

Източник: Nothing