Bittium Tough Mobile 2 претендира, че е най-сигурният смартфон в света

Bittium Tough Mobile 2 претендира, че е най-сигурният смартфон в света

Финландската компания Bittium, която има 30-годишен опит в производството на военна комуникационна техника, пусна на пазара смартфона Bittium Tough Mobile 2. Устройството претендира, че е най-сигурният телефон в света, който е пригоден едновременно за лично и професионално използване от хора с достъп до чувствителна информация. От Bittium са преработили сериозно Android 9 Pie и са добавили "многопластова структура за сигурност", която би трябвало да осигури практическа непробиваемост на телефона.

Bittium Tough Mobile 2 също така предлага няколко различни вида криптиране, проверки за сигурност при стартиране и по време на работа и специален "личен режим", при който се деактивират микрофоните, камерите и Bluetooth, а акуратността на сензорите се редуцира. Телефонът също така е съвместим и със специалния софтуер на Bittium, който позволява отдалечено управление на устройството.

Спецификациите включват 5,2-инчов FHD дисплей, който работи дори когато е намокрен или докато носите ръкавици. Чипсетът е Snapdragon 670, който е придружен от 4 GB RAM, 64 GB памет за приложения и 12-мегапикселова основна камера. За селфитата от Bittium са предвидили 5-мегапикселов сензор, а батерията е с капацитет 3000 mAh. Естествено, смартфонът има IP67 сертификация за водо- и прахоустойчивост, а неговата цена през онлайн магазина на производителя е 1550 евро.

Източник: Bittium

Оферти на деня