Black Shark 2 обещава още по-добро игрово преживяване

Black Shark 2 обещава още по-добро игрово преживяване

Китайската компания Black Shark представи най-новия си геймърски смартфон, който без никаква изненада носи името Black Shark 2. Устройството отново е насочено към феновете на мобилните игри и осигурява висока производителност, по-добри контролери за управление, течно охлаждане и ниска латентност при връзка с външен монитор.

Препоръчани оферти

Устройството с 6.39" AMOLED дисплей (1080 x 2340) с HDR tone mapping за осигуряване на динамични цветове и използва чипсет Snapdragon 855 в комбинация с до 12GB RAM и 256GB памет за приложения. Компанията твърди, че дисплеят осигурява най-ниската латентност при мобилен телефон или 43.5 милисекунди, за което помага използваната технология на Pixelworks. Тs помага за компенсиране на движениеjf и за намаляване на накъсването и замазването на картината.

За предпазване от прегряване се ползва първата и единствена според компанията многослойна система за течно охлаждане с директен контакт, която намалява температурата на процесора с цели 14 градуса. Добавен е и спортен режим за максимална производителност, който позволява продължителна игра без намаляване на кадровата честота, за което помага и системата за охлаждане.

Телефонът включва няколко антени, така че безжичната работа да не се влияе от начина на захващане на корпуса и от ориентацията му. Black Shark 2 може да се свърже с външен монитор чрез HMDI за игра на голям екран при поставяне в специална докинг станция и управление чрез контролера GamePad 3.0.

Сред другите екстри откриваме специален DSP (digital signal processor) за максимално бърза реакция при докосване върху екрана, стерео говорители, специална система за реалистични вибрации, скенер за отпечатъци в дисплея и 3 микрофона. Устройството поддържа връзка с различни аксесоари като игрови контролер GamePad и охлаждащ калъф, който за 10 секунди може да намали температурата на телефона с 10 градуса.

Black Shark 2 има 48MP (Sony IMX586) + 12MP (2х телефото оптика) двойна основна камера и 20MP камера за селфита. Батерията е с капацитет 4000 mAh и поддържа зареждане при 27W. Смартфонът ще се продава в Китай от 22 март на цена от 3200 юана (420 евро) за версията с 6/128GB памет до 4200 юана (550 евро) за тази с 12/256GB.