Qualcomm спечели голямо патентно дело срещу Apple

Qualcomm спечели голямо патентно дело срещу Apple

Qualcomm спечели голямо патентно дело срещу Apple. Производителят на процесори обвиняваше компанията от Купертино, че е нарушила три негови патента във всички модели iPhone, които са произведени между 2016 и 2018 година. Съдът в Сан Диего е преценил, че претенцията на Qualcomm е основателна и е присъдил заплащането на обезщетение в размер на 31 милиона долара. Трите патента са с номера 8,838,949 и 9,535,490 и 8,633,936. Последният от тях е бил нарушаван при производството на iPhone 8, 8 Plus и iPhone X, докато първите два са били използвани неправомерно в iPhone 7 и 7 Plus.

Интересното в случая е, че и трите патента реално са основополагащи за работата на всеки един смартфон. Така например 8,838,949 описва зареждането на операционната система от флаш памет, 9,535,490 описва начин за бързо установяване на връзка с мрежата след старта на операционната система, а 8,633,936 засяга производителността на графичната система и качеството на изображенията на екрана. В крайна сметка обаче съдът е преценил, че Qualcomm претендират основателно за обезщетения за нанесени вреди и единодушно е присъдил в тяхна полза.

Източник: Qualcomm


Втора употреба с гаранция

  • Взели са си загубите. Все пак имат интерес от бъдеща съвместна работа...
    Вито
  • Добре, че не осъдиха някой китаец, че тогава щеше да падне едно плюене, крадци долни, боклуци и т.н. Важното е, че Qualcomm ги осъжда за крадене на интелектуална собственост. 31 милиона са щетите, за тва толкова се и плаща. Аз казвам, че за малко са ги осъдили. Можеха да добавят още една нула към сумата! Прочетах новината - това са сериозни патенти, а сумата е малка.
    Ванката
  • Добре, че не осъдиха някой китаец, че тогава щеше да падне едно плюене, крадци долни, боклуци и т.н. Важното е, че Qualcomm ги осъжда за крадене на интелектуална собственост. 31 милиона са щетите, за тва толкова се и плаща.
    Вито
  • 31 милиона долара...бълха ги ухапала...
    Ванката