BlackBerry Porsche Design P'9981 с награда за най-добър смартфон

BlackBerry Porsche Design P'9981 с награда за най-добър смартфон
Образно казано, лъч светлина проби скупчилите се над RIM облаци, след като стана ясно, че смартфонът Porsche Design P'9981 беше избран за "смартфон на годината" от журито на авторитетните награди Plus X. Устройството комбинира характерния за германците от Porsche Design ъгловат дизайн с технологиите на BlackBerry, които се използват от милиони потребители в целия свят. Наградите Plus X се дават в категории за технологии, спорт, дизайн и лайфстайл, като обръщат внимание на иновативни продукти, които се отличават от останалите чрез т.нар. Plus X Factor.

http://de.blackberry.com/devices/p9981

 • Поздравления за поста (yes) [Quote]Примерно един unibody корпус на смартфон от карбид/нитрид/борид след 10 години активна употреба щр изглежда почти по-същият начин като чисто нов. Тогава липсва мотивация да си купуваме всяка година нови джаджи.[/Quote] Аз и със скапана пласмаса си карам още с N95-2 Този тилифон е точно за мен ;) когато поема към вечността ще кажа да ми го сложат при личните вещи :D (whistle)
  Capo_69
 • Дизайна си е дизайн, но вслучая е подкрепен със солидна изработка и качествени материали. Това го отличава от Xperia Arc например. Индустриалната пластмаса е с около 50 пъти по-лоши механични качества от обикновената стомана 5. Сравненията между пластмаса и стомана 20 или нео-керамика са просто безсмислени. Тези материали са около 500 пъти по-здрави от пластмасата. В исвестен смисъл са дори вечни. Може би това е и причината да не се използват, тъй като цената им на тон не е чак толкова висока, а един смартфон е едва 130 грама заедно с батерията екрана и въоще всичко в него. Примерно един unibody корпус на смартфон от карбид/нитрид/борид след 10 години активна употреба щр изглежда почти по-същият начин като чисто нов. Тогава липсва мотивация да си купуваме всяка година нови джаджи.
  A4i
 • Телефончето е уникално, дизайнът също - напълно заслужено е спечелил наградата. Просто се откроява от масата телефони с еднакъв безличен дизайн. Колкото до това дали Porsche-тата са ръбати - по-старите модели бяха доста ръбати, сега малко ги позаоблиха, но така или иначе мисля, че като се говори за ръбат дизайн визират интериора - определено там се откриват приликите
  SwollenMembers
 • Направи сравнение и съм сигурен че ще откриеш идентично вдъхновение в дизайна :)
  Capo_69
 • Хм, не ми се вижда ъгловат Кайенът. Ъгловати са Ламботата. А Гоуемия Голф какво общо има :) ? Може би визират електроуредите. Те са ръбати. Е щом оръжията са ъгловати :D (beer)
  E34v8
 • Ами Кайена е ъгловат, туарега е ъгловат ..... :D:D:D:D(beer) Едит: Оръжията им по време на В.С.В. са "ръбести" Говоря за Лугера и Валтера P38 армейските.... Принципно мога да се съглася с това сравнение :D
  Capo_69
 • [Quote]...Устройството комбинира характерния за германската марка ъгловат дизайн...[/Quote] Интересно. За коя германска марка е характерно това?
  E34v8