Близо 100 устройства вече поддържат технологията HDR10+

Вече 94 устройства поддържат новата технология HDR10+, която е разработка на 20th Century Fox, Panasonic и Samsung. Сред новите партньори на платформата са производителят на телевизори VIZIO и магазинът за съдържание Google Play. Именно добавкатав Google Play се очаква да разшири обхвата на технологията най-вече по отношение на достъпното съдържание.

HDR10+ представлява подобрена версия на познатата ни технология HDR10, която използва динамични мета данни за постигане на по-реалистичен черен цвят и по-висока пикова яркост за всяка сцена. Крайният резултат е изображение, което по-добре съответства на оригиналната визия на режисьорите.

Технологията изглежда се възприема доста добре и от производителите на смартфони, като сред компаниите, които добавят поддръжка в устройствата си, освен Samsung, са OnePlus, OPPO, Realme и Xiaomi. Нещо повече - някои модели могат и да заснемат съдържание в HDR10+, което след това лесно се споделя и през YouTube. Вече са факт и първите 8K телевизори, които използват технологията, като те са част от новото портфолио на Samsung и могат да бъдат видени по време на CES.

Източници: Samsung, HDR10+

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.

 • Ето малко hdr видео да се накефите и на дисплей и на България. :)
  https://youtu.be/N1-Jmq7BLFE
  Вито
 • Моя Mate 10 Pro е на повече от 2 години и е с HDR+
  BANANA_18
 • Какво HDR+ като последните 100-на 📲 са с екрани 1080р. Ако имаш домашно кино ... 🤔.
  Kuzmanow