До средата на годината за мобилно съдържание са похарчени близо 40 милиарда долара

През първото полугодие на 2019 за мобилни приложения и игри са били изхрачени почти 40 милиарда долара, сочат данни от анализ на Sensor Tower. Проучването обхваща двата основни магазина – App Store и Google Play, и показва 15% ръст спрямо същия период на миналата година. През отчетния период потребителите на iOS са похарчили 25.5 милиарда долара в App Store, което е с 13% повече на годишна база, а при Android сумата е 14.2 милиарда долара при близо 20% ръст.

Най-оборотен е сегментът с игрите, който достига до 29.6 милиарда долара, като само Arena of Valor (Honor of Kings), която е разработка на Tencent, е генерирала 728 милиона долара. На втора позиция по приходи е Fate/Grand Order с 628 милиона долара, следвана от Monster Strike с 566 милиона долара. При приложенията водещото предложение е Tinder с 497 милиона долара, а на второ и трето място се нареждат Netflix с 399 милиона долара и Tencent Video с 278 милиона долара.

По отношение на броя изтегляния се наблюдава общ ръст до 56.7 милиарда, което е с 11% повече на годишна база. Близо 42 милиарда от тях са при Android, а 14.2 милиарда при iOS. Въпреки това платформата на Apple все още генерира два пъти по-високи приходи. Най-сваляните приложения и през двете платформи са WhatsApp, Messenger, Facebook, TikTok и Instagram.

Източник: Sensor Tower