Блокчейн телефонът на Sirin Labs има втори дисплей

Почти едновременно с новините от HTC около техния блокчейн смартфон Exodus и швейцарската компания Sirin Labs реши да разкрие повече детайли за своя блокчейн смартфон Finney, който ще се появи на пазара към края на годината. Устройството, което носи името на биткойн пионера Хал Фини, беше финансирано чрез кампания в Kickstarter в края на миналата година, но едва сега можем да видим неговия финален дизайн.

Смартфонът ще струва 1000 долара, а началото на продажбите е планирано за ноември. Finney използва защитен вариант на Android 8.1, който е сертифициран от Google, и предлага характерни за тазгодишен флагман технически характеристики като чипсет Snapdragon 845, 6GB RAM, 128GB разширяема памет, 12МР (f/1.8) основна камера, 8МР (f/2.2) селфи камера, 6" 18:9 изрязан дисплей и батерия с капацитет 3280 mAh.

Устройството има и втори дисплей, който се плъзва от горната част и се ползва само за крипто трансакции. Този слайдер активира и т.нар. cold storage wallet за съхраняване на различни криптовалути. В момента устройството може да се закупи чрез специалния токен SRN на компанията, което носи 10% отстъпка от цената. Той е част от ICO (initial coin offering) кампанията на Sirin Labs, която помогна за набиране на 157 милиона долара за производството на устройството.

Източник: Engadget