BMW ще има 25 електрифицирани автомобила до 2023

BMW ще има 25 електрифицирани автомобила до 2023

BMW ускорява прехода към електрическо задвижване в автомобилите си. Първоначално компанията планираше към 2025 да има 25 електрифицирани автомобила, но в рамките на провело се тази седмица в Мюнхен събитие BMW заяви, че ще успее да изпълни тази цел с две години по-рано или още през 2023. Осъществяването на този проект ще е възможно благодарение на ползването на модулни автомобили и поточни линии.

Така едно шаси ще може да бъде оборудвано в един и същ завод с класически, хибриден или изцяло електрически двигател, което позволява на компанията да реагира бързо на потребителското търсене. Повече от половината планирани 25 автомобила ще са напълно електрически. Компанията очаква до 2025 продажбите на електрифицираните й автомобили да се увеличават с около 30% всяка година.

Според Харалд Крюгер, председател на борда на директорите на BMW, до 2021 година компанията ще увеличи двойно продажбите на електрифицирани автомобили в сравнение с 2019. В плановете на BMW влиза до края на тази година по пътищата да има над половин милион автомобила с напълно електрически или plug-in хибридни задвижвания.

В рамките на две години компанията ще предлага 5 напълно електрически серийни автомобила: освен BMW i3, от което досега са произведени над 150 000 броя, през тази година в завода в Оксфорд ще стартира производството на напълно електрическо MINI. През 2020 година то ще бъде последвано от напълно електрическо BMW iX3 от Шънян (Китай), BMW iNEXT, което ще се произвежда в Динголфинг (Германия), и BMW i4 от завода в Мюнхен.

Източник: BMW