Bose QuietComfort Earbuds обещават сериозно шумопотискане

Bose QuietComfort Earbuds обещават сериозно шумопотискане

Американската компания Bose е готова да се завърне на пазара на напълно безжични слушалки с премиерата на два нови модела - QuietComfort Earbuds (279 долара) и Sports Earbuds (179 долара). Първото обещава флагманска производителност по отношение на шумопотискането, а второто на практика е наследник на SoundSport Free и е предназначено за употреба по време на спорт. Продажбите и на двата модела започват на 29 септември.

Bose QuietComfort Earbuds предлага 11 степени на шумопотискане, така че потребителите ще намерят най-добрата опция според актуалните условия и нивото на околните звуци, които искат да чуват. Компанията обещава най-доброто шумопотискане в in-ear слушалки досега, което е постигнала чрез специален чип, многобройни микрофони и нов алгоритъм. Силиконовите уплътнения също са променени за по-добро изолиране.

Настройването става през мобилно приложение, а според Bose устройството не подсилва допълнително никакви честоти. Слушалките могат да работят 6 часа с едно зареждане, а в калъфа за носене е налична енергия за още две пълни зареждания за допълнителни 12 часа работа. Калъфът може да бъде зареден безжично, което е допълнителен бонус. Устройството ще се предлага в черно и бяло.

В същото време Sports Earbuds не разполагат със система шумопотискане, но пък имат и по-ниска цена. Компанията е подобрила фиксирането им в ушите, но освен това би трябвало да предложат и по-качествен звук. Слушалките могат да работят до 5 часа с едно зареждане, а калъфа за съхранение има енергия за още две презареждания. Той обаче не поддържа безжично зареждане. Устройството ще се предлага в черно, бяло и синьо.