Android 11 (Go edition) ускорява пускането на приложенията с 20%

Android 11 (Go edition) ускорява пускането на приложенията с 20%

Преди дни Google пусна стабилната версия на Android 11 и сега е време за нейното Go издание, което е предназначено за бюджетните устройства с ограничен хардуер. Според Google при Android 11 (Go edition) приложенията ще се отварят с до 20% по-бързо спрямо предходната версия, което ще позволи на потребителите да превключват между любимите им приложения по-бързо от преди.

Заедно с това платформата ще работи с устройства до 2GB RAM вместо 1.5GB както беше досега. Не е ясно как това ще се отрази на досегашните устройства и дали те ще получат достъп до нея. Според компанията това е направено по искане на хардуерните й партньори, които са пожелали повишена производителност в тези модели, главно по отношение на скоростта и паметта. В допълнение устройствата с 2GB идват с до 900MB допълнителна памет за файлове.

Google посочва, че Android 11 (Go edition) ще е налична от следващия месец за всички устройства с до 2GB RAM, но засега няма повече детайли. Сред новостите във версията са групиране на съобщенията от чат приложенията в нотификациите (както в Android 11), даване на приложенията на еднократен достъп до функции като микрофон и камера и поддръжка на управление чрез жестове.

Източник: Google