Броя на мобилните потребители достигна 2 милиарда

Неспирните дъждове не са единственото, което се случи през изминалия уикенд. GSM асоциацията обяви, че тогава е достигнат поредният крайъгълен камък в развитието на мобилните комуникации с регистрирането на двумилиардния GSM потребител. Любопитно е, че в рамките само на една минута се включват 1000 нови абоната (около 18 за секунда) и докато за достигането на първия милиард са били нужни 12 години, благодарение на бума в мобилните услуги в развиващите се пазари (с 82% от новите абонати), за втория са били нужни едва 2 години и половина. Повече статистика ще откриете http://www.gsmworld.com/news/press_2006/press06_29.shtml .

 • както е тръгнало скоро ще се окаже че един човек е абонат на всички оператори, а по-късно - че има по 2 карти на всеки оператор
  reborn
 • ами те ако броят всяка продадена карта за абонат ,в къщи имам 5-6 изтекли прими и би-кънект,или пък повечето хора са абонати на повече от един оператор.
  dan44o
 • Официалните данни които обявяват българските оператори вмомента са: МТел - 3.6 милиона Глобул 2.5 милиона Вивател 0.5 милиона Общо 6.6 милиона GSM потребители при 7 милиона население. Интересно как става това като 60% от населението на българия са пенсионери.Като сложим и малцинствата които скоро ще станат скоро мнозинство,стотиците хиляди хора напускащи България към чужбина и надали има и 2 милиона реално хора които се предполага че имат GSM ..
  Nistel
 • поне 4 милиона мисля са българите
  apolon25