Casio WSD-F30 е най-компактният умен часовник на компанията

Casio представи новия умен часовник WSD-F30, който е част от продуктовата линия Pro Trek Smart Outdoor Watch, но е с изцяло променен дизайн, който носи по-компактни размери. WSD-F30 е с 3.9 мм по-тесен от своя предшественик WSD-F20 и има по-тънки рамки около дисплея. Моделът разполага с подобрен двуслоен дисплей с диагонал 1.2” (монохромен LCD и OLED с резолюция 390х390 пиксела), а освен текущия час монохромния вече показва и данни от сензорите.

Casio са обърнали особено внимание на издръжливостта на батерията. Според официалната информация часовникът ще може да работи с едно зареждане три дни ако се използва специалният енергоспестяващ режим Extend Mode. При активирането му обаче се ограничава достъпа до данни от сензорите и запазените в устройството карти, а времето и други данни се показват върху монохромния дисплей. В стандартен режим устройството работи ден и половина.

В чист режим на часовник WSD-F30 може да изкара цял месец, без да се налага да търсите зарядно. Подобно на другите представители на серията Pro Trek Smart Outdoor Watch и новият модел е пригоден за работа в екстремни условия и е ударо-, прахо- и водоустойчив. Часовникът ще се предлага от януари в оранжево, синьо и черно на препоръчителна цена 549 долара.

Източник: Casio