Honor Play ще се продава в България от 1 септември

Honor Play ще се продава в България от 1 септември

Днешното събитие на Honor по време на IFA в Берлин донесе дългоочакваната информация за международната цена и старта на продажбите на Honor Play. Устройството с геймърска насоченост вече се продава през всички обичайни канали и партньори на Honor в Европа на цена 329 евро за единствената версия с 4GB RAM и 64GB вградена памет. Компанията ще пусне и серия нa име Player Edition с два специални варианта в черно и червено, които включват различни графични елементи върху задния панел и червени акценти върху бутоните и около камерата и сензора за отпечатъци. Цената на този вариант е 349 евро.

В България Honor Play ще бъде наличен от 1 септември на цена в Технополис от 689 лв. - предполагаме, че тук ще са налични само стандартните цветове черно, синьо и виолетово. Смартфонът предлага 6.3" изрязан дисплей със съотношение 19.5:9 и резолюция 1080p, чипсет Kirin 970, 4GB RAM и 64GB памет за файлове. Батерията е с капацитет 3750 mAh. Откриваме още двойна основна камера с 16МР (f/2.2) и 2МР сензори, жак за слушалки, USB-C порт и сензор за отпечатъци.

Honor Play се позиционира като геймърски телефон и това се дължи на технологията GPU Turbo, която вече е налична и за други модели на Honor и Huawei, а до края на годината ще бъде добавена в други от съществуващите устройства. Става дума за добавка, която комбинира възможностите на софтуера и хардуера, а според Honor подобрява графичната производителност в определени игри (PUBG, Asphalt 9 и др.) с 60% при намаляване на потреблението на енергия с 30%. Добавката би трябвало да осигури сравнително постоянна кадрова честота без големи спадове.

Възможностите за изкуствен интелект на Kirin 970 се ползват за анализ в реално време на изображения и звук и осигуряване на обратна връзка чрез вибрация, а освен това помагат за симулиране на 3D звук. На днешното събитие стана ясно, че Honor ще си партнира с PUBG Mobile, а в играта Honor Play осигурява средна кадрова честота 39.46 fps. Животът на батерията пък е с 30 минути по-дълъг в сравнение с други флагмани, предлагайки до 4.5-часова интензивна игра.

  • Вече е в Технополис, но на по-ниска цена от обявената - 679 лв. https://www.technopolis.bg/bg/bg/Mobile-phones/%D0%A1%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%84%D0%BE%D0%BD-GSM-HONOR-PLAY-COR-L29A-DS-BLACK/p/570911
    chilko