Cat S61 има подобрена термална камера и по-висока цена

Преди две години британската компания Bullitt Group ни изненада с премиерата на смартфона Cat S60, който се оказа първото мобилно устройство с интегрирана термална камера от Flir. Въпреки неговия нишов характер устройството явно е било прието добре на пазара и компанията е готова да представи негов наследник, който ще бъде демонстриран в рамките на мобилния конгрес през следващата седмица. Устройството логично се нарича Cat S61 и има подобрена термална камера с увеличена резолюция, която освен това може да мери температури до 400 градуса Целзий.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Добавен е лазер за измерване на разстояние на точки до 10 метра, който може да се ползва и за измерване на площ. Смартфонът се е сдобил и с друга функция, която е особено актуална на фона на замърсения въздух в много български градове. Cat S61 има сензор, който позволява измерването на качеството на въздуха в затворени помещения на всеки 30 секунди и известява потребителя, ако бъде открита висока концентрация на летливи органични съединения.

По отношение на техническите характеристики откриваме осемядрен чипсет Snapdragon 630 с честота 2,2GHz, 5,2” full HD дисплей с Gorilla Glass 5, 4GB RAM, 64GB разширяема памет, основна 16МР камера с PDAF автофокус, 8МР селфи камера и батерия с капацитет 4500 mAh с Quick Charge 4.0. Добавени са още FM радио, 802.11 b/g/n WiFi, NFC, Bluetooth 5 и сателитно позициониране чрез ползване на GPS, Glonass, BeiDou и Galileo. Операционната система е Android 8.0 с обещан ъпдейт до версия P.

Смартфонът с размери 150 x 76 x 13 мм покрива изискванията на сертификатите IP68 и MIL-STD 810G, което означава, че може да изкара до 60 минути под вода на дълбочина до 3 метра и не се бои от удари и падане от височина 1,8 метра. В софтуерно отношение откриваме и приложението MyFlir с опция за стрийминг в реално време на термичните изображения. Cat S61 ще се появи на пазара през второто тримесечие на годината на цена 899 евро, което е значително повече от 649 евро за неговия предшественик.

Реални снимки на устройството има в Engadget.