Часовникът Huawei Watch GT няма да работи с Wear OS

През следващата седмица очакваме не само премиерите на Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro, но и на няколко интересни мобилни аксесоари. Сред тях са безжичните слушалки Freebuds 2 Pro и нов умен часовник на име Watch GT. Нова информация за последното устройство от WinFuture разкрива, че то ще е особено интересно и противно на очакванията няма да работи с Wear OS, а вместо това ще заложи на софтуерно решение на Huawei.

Часовникът, който ще е наличен в спортен и фешън вариант с разлики в дизайна, ще предложи 1.39" OLED дисплей с резолюция 454х454 пиксела, тънък корпус от стомана и керамика с диаметър 46 мм, водоустойчивост на дълбочина до 50 метра и батерия с капацитет 420 mAh. Устройството ще използва четириядрен чипсет с ядра Coretx-M4, който не е толкова мощен като решенията на Qualcomm, но ще помогне за постигане на автономна работа с always-on дисплей в продължение на 7 дни или 20 часа с активиран GPS.

Според начина на употреба устройството ще може да осигури автономност до 14 дни, което определено е впечатляващо. Сред другите особености са 4GB памет за файлове, отчитане на физическа активност, сензор за пулс, барометър, жироскоп, инфрачервен порт и показване на нотификации от свързания телефон. Според информацията двете версии на Watch GT ще са на цена около 200 евро.

Източник: WinFuture