Част от моделите в серия Apple iPhone 12 са налични и при нас

Част от моделите в серия Apple iPhone 12 са налични и при нас

В средата на октомври Apple представи новата си серия смартфони iPhone 12, като те се продават официално и у нас. Ако възнамерявате да се сдобиете с някой от тях, то е добре да разгледате всички възможни опции. Три от моделите са достъпни и в нашия онлайн магазин.

iPhone 12 осигурява 6.2" дисплей с OLED панел, пикова яркост от 1200 нита и поддържа Dolby Vision, HDR 10 и HLG. Предпазен е от стъкло с добавена керамика за 4 пъти по-добра устойчивост при падане. Всички модели в серията включват новия процесор А14 Bionic, който е произведен по 5nm процес.

Основната камера е двойна с 12МР главен сензор, който има бленда f/1.6 за по-добри снимки на тъмно, а овен това компанията е ползвала 7-елементна леща за по-детайлни кадри. Добавена е и 12MP ултраширокоъгълна камера. Предната камера е получила възможност за снимане в нощен режим, а освен това телефонът поддържа запис на 4K HDR видео с Dolby Vision при 30fps. Устройството има подобрена система за безжично зареждане, която компанията нарича MagSafe.

iPhone 12 mini осигурява 5.4" дисплей, което дава основание на компанията да твърди, че това е най-малкият, лек и тънък 5G смартфон в света. Освен това останалите параметри са почти идентични с тези при iPhone 12.

Топмоделите в серията се казват iPhone 12 Pro и 12 Pro Max. И двата имат същия дизайн с плоска странична рамка (вече стоманена вместо алуминиева) и поддържат 5G, но предлагат подобрени камери, а дисплеите им са с диагонал 6.1" и 6.7" и също имат стъкло с керамика за повишена здравина.

Новост е и добавянето на LIDAR сензор към основната камера за ускоряване на фокусирането при намалена осветеност и за употреба с добавена реалност. Устройствата отново предлагат тройни основни камери с 12МР сензори. Главният сензор на iPhone 12 Pro вече е с бленда f/1.6 за 27% подобрена светлочувствителност, а 2х телефото камерата (f/2.0) осигурява комбинирано 4х оптично приближение (52 мм). Ултраширокоъгълната камера е с бленда f/2.4 и със 120-градусово зрително поле.

Камерата на iPhone 12 Pro Max е дори още по-добра, защото в корпуса има повече място за фотографската система. Главният сензор отново е 12МР с бленда f/1.6, но е с 47% по-голям и предлага пиксели с размер 1.7 микрометра. Всичко това според компанията увеличава светлочувствителността с 87%. Освен това има нова система за оптична стабилизация, която подобно на DSLR фотоапаратите премества сензора за още по-добро компенсиране на движението. 2.5х телефото камерата е с 65 mm леща за 5х комбинирано оптично приближение.