Част от персонала на Apple Store във Франция подготвя стачка на 21 септември

Част от персонала на Apple Store във Франция подготвя стачка на 21 септември
Във Франция в магазините на Apple има доста представители на работнически профсъюзи, което не е толкова често срещано в останалите държави, в които компанията има свои магазини. Оказва се, че този факт може и да изиграе лоша шега на американската компания днес, когато започват продажбите на новия iPhone 5. Това е така, защото част от работниците, които членуват в местния профсъюз SUD, подготвят стачка, която ще се проведе пред един от магазините на Apple в Париж.

В SUD членуват около една четвърт от служителите в Apple Store във Франция, а стачката е по повод някои искания на работниците за подобряване условията на труд. Те включват диспенсери за вода, ваучери за храна и тринайсета работна заплата, които всъщност са стандартни придобивки във Франция. Това не е единствената държава, в която служителите в Apple Store се оплакват от условията на работа. Ще бъде интересно да видим как Apple ще се справят със ситуацията, тъй като на практика при старта на продажбите на iPhone 5 те ще са с намален работен състав, при положение че обикновено компанията наема допълнителни служители за подобни събития, за да може да отговори на големия интерес на потребителите.

  • Магазина е много готин.(този на снимката)Ако не си купиш нещо от там направо е престъпление. Част от персонала говори няколко езика вкл. руски. Преди време са имали и българи но са напуснали.
    banan