Чипсетът Exynos 9810 най-вероятно ще се появи в Samsung Galaxy S9

Чипсетът Exynos 9810 най-вероятно ще се появи в Samsung Galaxy S9

Преди няколко дни Samsung Electronics обяви, че 39 от продуктите на компанията в 28 категории са били отличени с призове в програмата CES 2018 Innovation Awards заради техния дизайн и използваните авангардни технологии. В списъка откриваме и новия чипсет Exynos 9 Series 9810, който все още не е представен официално, но очакваме догодина да се появи във флагманските смартфони на корейците от сериите Galaxy S и Galaxy Note.

Формалната премиера на разработката най-вероятно ще се състои съвсем скоро, а от краткото описание разбираме, че става дума за чипсет с трето поколение на създадените от компанията процесорни ядра, подобрен графичен ускорител и LTE модем с поддръжка на 6CA за изтегляне на данни със скорост до 1,2Gbps. Exynos 9810 е изработен по второто поколение на 10-нанометровата технология на компанията.

Сред останалите отличени продукти са фитнес гривната Gear Fit2 Pro, умният часовник Gear Sport, слушалките Gear IconX (2018), очилата за виртуална реалност Samsung HMD Odyssey, Galaxy Note8, Galaxy S8/S8+ и сензорът за камери ISOCELL Slim 2X7 с резолюция 24МР за ползване в тънки премиум смартфони.

Източник: Samsung