Chrome вече позволява изпращане на страници между различни устройства

Google започна поетапното разпространение на стабилната версия на браузера Chrome 77 за Android, Mac, Windows, Linux и iOS, с която се отстраняват цели 52 проблема със сигурността и се добавят някои нови функционалности. Основната промяна е възможността за споделяне на страница между мобилни и десктоп устройства, наречена „Send to your Devices“, като за целта трябва да сте логнати в своя Google акаунт. При избор на опцията ще видите списък с устройствата, свързани с вашия профил, и можете лесно да изберете към кое от тях да изпратите страницата, която преглеждате.

След инсталиране на новата версия би трябвало да се усети по-висока скорост на зареждане на страниците благодарение на подобрения на заден фон в системата. Chrome 77 за Android идва и с промяна в дизайна на екрана при изтегляне на файлове - менюто, което е достъпно от горния ляв ъгъл, е заменено с бутони за преглед на изтеглените различни типове файлове. По отношение на сигурността е интегрирана функционалност, наречена „Site Isolation”, която защитава бисквитките, HTTP ресурсите и друго съдържание от атаки.

Когато използвате Chrome 77 за първи път във версията му за Windows, Linux и Mac, ще видите по-обстоен въвеждащ процес, като първоначално Google ще ви подкани да добавите отметки под полето за търсене. Сред предложените сайтове са YouTube, Gmail, Google News и др., а след това ще бъдете приканени да изберете Chrome за основен браузер, да се логнете в акаунта си и да синхронизирате наличните данни. Тук също е достъпна опцията „Send to your Device”, а освен това и нова анимация при зареждане на страници, която е свързана с иконата „favicon” в полето за търсене.

Източник: Google

  • Всеки Браузър може да шерва страници. Ито само ако не ти се занимава да копираш адреса ръчно.
    frank zappa