Chrome вече позволява изпращане на страници между различни устройства

Chrome вече позволява изпращане на страници между различни устройства

Google започна поетапното разпространение на стабилната версия на браузера Chrome 77 за Android, Mac, Windows, Linux и iOS, с която се отстраняват цели 52 проблема със сигурността и се добавят някои нови функционалности. Основната промяна е възможността за споделяне на страница между мобилни и десктоп устройства, наречена „Send to your Devices“, като за целта трябва да сте логнати в своя Google акаунт. При избор на опцията ще видите списък с устройствата, свързани с вашия профил, и можете лесно да изберете към кое от тях да изпратите страницата, която преглеждате.

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

След инсталиране на новата версия би трябвало да се усети по-висока скорост на зареждане на страниците благодарение на подобрения на заден фон в системата. Chrome 77 за Android идва и с промяна в дизайна на екрана при изтегляне на файлове - менюто, което е достъпно от горния ляв ъгъл, е заменено с бутони за преглед на изтеглените различни типове файлове. По отношение на сигурността е интегрирана функционалност, наречена „Site Isolation”, която защитава бисквитките, HTTP ресурсите и друго съдържание от атаки.

Когато използвате Chrome 77 за първи път във версията му за Windows, Linux и Mac, ще видите по-обстоен въвеждащ процес, като първоначално Google ще ви подкани да добавите отметки под полето за търсене. Сред предложените сайтове са YouTube, Gmail, Google News и др., а след това ще бъдете приканени да изберете Chrome за основен браузер, да се логнете в акаунта си и да синхронизирате наличните данни. Тук също е достъпна опцията „Send to your Device”, а освен това и нова анимация при зареждане на страници, която е свързана с иконата „favicon” в полето за търсене.

Източник: Google

  • Всеки Браузър може да шерва страници. Ито само ако не ти се занимава да копираш адреса ръчно.
    frank zappa